Ο Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε τον Λουκασένκο. Κίνα και Λευκορωσία ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping. Φωτογραφία: Lintao Zhang/Getty Images

Η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία με τη Λευκορωσία – Xi Jinping

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έφτασε για επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, στην κινεζική πρωτεύουσα, κατά τις διαπραγματεύσεις του Λευκορώσου ηγέτη με τον Σι Τζινπίνγκ, θα τεθούν θέματα εμπορικής, οικονομικής, επενδυτικής και διεθνούς συνεργασίας. Το πρόγραμμα επισκέψεων περιλαμβάνει επίσης πλήθος κοινωνικών και ανθρωπιστικών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Alexander Lukashenko στο Πεκίνο, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Κίνας να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία με τη Λευκορωσία. Αυτό αναφέρει το BelTA.

«Η κινεζική πλευρά είναι έτοιμη, μαζί με τους Λευκορώσους εταίρους της, να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία στο όνομα της δημιουργίας μιας Κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Και είχαμε μεγάλη επιτυχία σε αυτή τη δουλειά. Στον σύγχρονο κόσμο συντελούνται τιτάνιες αλλαγές, αναδύονται νέοι κίνδυνοι και προκλήσεις. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι απροσδόκητα για εμάς». – είπε ο Κινέζος ηγέτης. Περισσότερα

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Το κύριο ζήτημα είναι η ταχύτητα

Το κύριο ζήτημα στις σχέσεις Λευκορωσίας-Κίνας είναι η ταχύτητα στην υλοποίηση των σχεδίων για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο το ανακοίνωσε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, κατά τις διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

«Όταν προετοιμαζόμουν για αυτήν την επίσκεψη και ανέκρινα τους συναδέλφους μου για το τι πρέπει να γίνει, τι δεν κινείται, για να το πω στον πρόεδρο, δεν βρήκαμε ούτε ένα θέμα για το οποίο δεν υπήρχε κίνηση. Το μόνο θέμα που θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας σήμερα είναι η ταχύτητα». – αυτός είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο χρόνος είναι τόσο συμπιεσμένος και αυτή η συμπίεση δεν εξαρτάται από εμάς (ίσως ευτυχώς, ίσως δυστυχώς)».

«Είναι τόσο συμπιεσμένο που μερικές φορές υστερούμε και δεν έχουμε χρόνο. Δεν είναι μόνο η Κίνα, η Λευκορωσία… Αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο. Και αυτός που θα φτάσει πρώτος στον στόχο του θα είναι στην κορυφή». – πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Επιπλέον, ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι το Μινσκ ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για το Πεκίνο. …Περισσότερα

………………………………………………………………………………………………