Λαβρόφ: Μπλίνκεν και Μπορέλ έφυγαν σαν δειλοί από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης πιστεύει ότι ο ίδιος φόβος «εξηγεί όλες αυτές τις ανατροπές σχετικά με τη μη έκδοση βίζας στους διπλωμάτες μας για εκδηλώσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και για εκδηλώσεις στο Παρίσι στις συνεδριάσεις διαφόρων οργάνων της UNESCO».
….
σ.σ. : Αξίζει προσοχής το γεγονός ότι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και η Μαρία Ζαχάροβα και το πρακτορείο TASS , αναφέρουν τα Σκόπια ως πΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας) !! Αυτό έχει τεράστια σημασία για τους Έλληνες, που προδόθηκαν, από τις υποτιθέμενες “ελληνικές κυβερνήσεις” …
….

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell διέφυγαν από τα γεγονότα του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ σαν δειλοί, προφανώς φοβούμενοι μια ειλικρινή συζήτηση των σκληρών γεγονότων, δήλωσε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συμμετοχή του, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, όπως αναφέρει το ρωσσικό πρακτορείο TASS .

“Η εκπρόσωπος του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μου έδειξε σήμερα δύο διαφορετικές φωτογραφίες από εφημερίδες της πΓΔΜ. Η μία τραβήχτηκε το προχθεσινό απόγευμα, όταν όλοι μαζεύτηκαν για δείπνο και πόζαραν για μια φωτογραφία. Τώρα κατάλαβα τι προοριζόταν. Ήταν το ότι ήθελαν να αφήσουν αυτή την εφημερίδα να δημοσιεύσει αυτή τη φωτογραφία και να πει: “Όλοι έφτασαν, αλλά ο Λαβρόφ δεν είναι εδώ. Ο Λαβρόφ είναι σε απομόνωση”, είπε. “Λοιπόν, ήταν την προηγούμενη μέρα, αυτή η συγκέντρωση: μια κουβέντα με ένα ποτήρι καλό μακεδονικό κρασί και ένα σνακ. Τα εγκαίνια ήταν το πρωί. Η φωτογραφία από την τελετή δημοσιεύτηκε από άλλες εφημερίδες. Όλες οι χώρες εκπροσωπούνταν εκεί πίσω από τις πλακέτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσσίας».

“Ούτε ο Ουκρανός υπουργός, ούτε οι υπουργοί της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών ήταν παρόντες σε αυτή την εκδήλωση, ωστόσο. Ο Μπλίνκεν έφυγε, απ’ όσο καταλαβαίνω. Το ίδιο και ο Μπορέλ. Γιατί συνέβη αυτό;” είπε ο Λαβρόφ. “Ενδεχομένως σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπογράμμιζαν την πρόθεσή τους να απομονώσουν τη Ρωσσία. Όπως το βλέπω εγώ, είναι δειλοί, φοβούμενοι μια ειλικρινή συζήτηση των σκληρών γεγονότων”.

Ο Λαβρόφ πιστεύει ότι ο ίδιος φόβος «εξηγεί όλες αυτές τις ανατροπές σχετικά με τη μη έκδοση βίζας στους διπλωμάτες μας για εκδηλώσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και για εκδηλώσεις στο Παρίσι στις συνόδους διαφόρων οργάνων της UNESCO».

«Αυτό είναι στοιχειώδης δειλία», δήλωσε.

Η Μόσχα, τόνισε ο Λαβρόφ, έχει πειστεί μετά από δύο χρόνια του υστερικού υβριδικού πολέμου της Δύσης εναντίον της Ρωσσίας ότι οι δυτικές χώρες δεν έχουν σαφή και λογικά επιχειρήματα. «Παρουσιάσαμε τα επιχειρήματά μας χθες με επαρκείς λεπτομέρειες και κανείς δεν μας έφερε αντίρρηση», είπε.

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα δημοσίευσε στο κανάλι της στο Telegram μερικές φωτογραφίες από τα πρωτοσέλιδα δύο εφημερίδων της πΓΔΜ. Ένα από αυτά έδειξε μια φωτογραφία των συμμετεχόντων στη συνάντηση την ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, όταν ο Λαβρόφ δεν είχε ακόμη πετάξει στα Σκόπια. “Αλλά αυτή η εφημερίδα δεν είχε το θάρρος να το αναφέρει και να αποκαλύψει τους αδίστακτους αμερικανικούς χειρισμούς και τον προπαγανδιστικό τους στόχο – να επιδείξει την αντιρωσσική ζέση. Όμως είχε το θράσος να δημοσιεύσει έναν τίτλο “Όλοι εναντίον του Λαβρόφ”, τόνισε η Ζαχάροβα. “Μια άλλη εφημερίδα της πΓΔΜ δημοσίευσε όχι μια στημένη φωτογραφία, αλλά ένα στιγμιότυπο της πραγματικής έναρξης της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ. Η ίδια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ από την οποία κυριολεκτικά έφυγαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, ενώ ο Σεργκέι Λαβρόφ τους έριξε τραμπουκισμό.”

…………………………………………………………………………………………………