Ντόμινο πτωχεύσεων εταιρειών real estate και τουρισμού !

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από παντού χτυπούν καμπάνες ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καθεστώς, ο “πύργος της Βαβυλωνίας” αποσαθρώνεται θεμελιακά !! Μόλις πρόσφατα ο οίκος Gold Switzerland προβλέπει… Κατάρρευση του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος λίαν συντόμως… , σε συνδυασμό με αυτό που είχε πει ο Τραμπ: Η χειρότερη ήττα των ΗΠΑ τα τελευταία 200 χρόνια. Σύντομα το δολάριο δεν θα είναι παγκόσμιο νόμισμα.

Το real estate και ο τουρισμός, αποτελούν σημαντικά γρανάζια και όπως δείχνουν κάποια γεγονότα, η πρόβλεψη του παραπάνω οίκου τείνει να επαληθευθεί !

Το 2023 σημαδεύτηκε από ντόμινο πτωχεύσεων αμερικανικών τραπεζών και οι πτωχεύσεις στο real estate και στον τουρισμό, δεν μπορούν να θεωρηθούν άσχετες …

Τον Αύγουστο βάρεσε κανόνι στις ΗΠΑ, ο κινεζικός κολοσσός real estate Evergrande !

Στις 7 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ, η WeWork έκανε αίτηση για πτώχευση σηματοδοτώντας την κρίση στα εμπορικά ακίνητα.

Στις 27 Νοεμβρίου 2023, κηρύχθηκε σε καθεστώς πτώχευσης η Attika Reisen, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, τη γερμανική τουριστική αγορά ανατάραξε και άλλη μια πτώχευση, της αλυσίδας ξενοδοχείων Arcona Hotels & Resorts, με επιπτώσεις για 500 εργαζομένους και 10 ξενοδοχεία της στη Γερμανία.

Και τώρα έσκασε η είδηση ότι χρεοκόπησε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Ευρώπη !

Προδιαγεγραμμένη η κατρακύλα, σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε εδώ, ενώ αντίθετα, χθες, σε άλλο άρθρο γραφόταν ότι… Τελειώνει η κρίση στο ευρωπαϊκό real estate – Έρχεται ανάκαμψη !!

Στο εγγύς μέλλον θα φανεί τι θα επικρατήσει …

………………………………………………………………………………………………….