Έρχονται δύσκολες μέρες, λέει ο Σολτς, προφήτης πλέον και υδραυλικός…

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η …προφητεία:…Έρχονται δύσκολες μέρες, λέει ο Σολτς

Mε μια έκτακτη ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της γερμανικής Βουλής, το πρωί της Τρίτης, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προετοιμάζει (όχι μόνο) τον γερμανικό λαό για δύσκολες μέρες, μετά την πρόσφατη απόφαση-σταθμό , το χαστούκι του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης.

«Δεν θριαμβολογούμε για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά ήταν αναγκαία», ανέφερε ο Χριστιανοδημοκράτης επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς όταν πήρε τον λόγο, εξαπολύοντας στη συνέχεια σφοδρή κριτική στον Όλαφ Σολτς. Τον χαρακτήρισε ευθέως «ακατάλληλο» να κυβερνήσει τη χώρα. Βαριές ευθύνες για λάθος χειρισμούς ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού «της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο» επέρριψε όμως και στα μέλη της συγκυβέρνησης.

Για τον Μερτς σοβαρή προσωπική ευθύνη φέρει ο Σολτς όχι μόνο ως καγκελάριος, αλλά και ως υπουργός Οικονομικών στην τελευταία κυβέρνηση Μέρκελ. (Βλ. δική μας δημοσίευση Μένει να πούμε ότι ο Σόλτς διετέλεσε και υπουργός οικονομίας μέ …αξέχαστα αποτελέσματα (το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο Cum-Ex)

Θολά τα νερά ➡ 

Από εκεί και πέρα, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους δημοσιονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και τα θολά νερά, μέσα στα οποία όπως όλα δείχνουν θα καταρτιστεί και ο επόμενος προϋπολογισμός, υπάρχουν όμως  τυφλές ελπίδες από έναν υδραυλικό για την σωτηρία της Γερμανίας.

Περισσότερα