Β. Κορέα: Κατασκοπεύσαμε τον Λευκό Οίκο !! ( Λέτε να είδαν τον Biden σε ιδιωτικές στιγμές; )

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σ.σ. : Φανταστείτε τον Κιμ να κάθεται στην οθόνη και να βλέπει τον Τζο μέσα στον Λευκό Οίκο σε στιγμές … “απείρου κάλλους” !! 😀 😀

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο, στέλνοντας το μήνυμα: «Μπορούμε να σας παρακολουθούμε και εμείς». Ο αναγνωριστικός δορυφόρος -όπως είπε- σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εξέτασε δορυφορικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη ναυτική βάση του Νόρφολκ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ότι ο δορυφόρος φωτογράφισε πόλεις και στρατιωτικές βάσεις στη Νότια Κορέα, το Γκουάμ και την Ιταλία, εκτός από την Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής, η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εικόνες, αφήνοντας τους αναλυτές και τις ξένες κυβερνήσεις να ψήνονται από την αγωνία για τις δυνατότητες του δορυφόρου.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο δορυφόρος της Βόρειας Κορέας τέθηκε πράγματι σε τροχιά, αλλά δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς της Πιονγκγιάνγκ σχετικά με τις εικόνες που κατέγραψε.

Η Νότια Κορέα, δήλωσε ότι η ημερομηνία εκτόξευσης του δικού της πρώτου κατασκοπευτικού δορυφόρου -στις 30 Νοεμβρίου-, με αμερικανικό πύραυλο Falcon 9, θα καθυστερήσει λόγω καιρού…

Με πληροφορίες από Καθημερινή

……………………………………………………………………………………………………..