Στον πάτο ο Σολτς !! Οι μισοί Γερμανοί δεν τον θέλουν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άποψη της Πύλης του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο - RIA Novosti, 1920, 24/11/2023
© RIA Novosti / Igor Zarembo Άποψη της πύλης του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Φωτογραφία αρχείου
Τη διάλυση της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θέλει το 49% των Γερμανών, με σχεδόν το ένα τρίτο να κατηγορεί τον πολιτικό για την κατάρρευση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του κοινωνιολογικού ινστιτούτου Civey για το περιοδικό Focus.
.
ΑΛΦΕΙΟΣ : Μόλις προ ημερών γράψαμε ότι αυτά που λέγαμε πολύ πριν, πολλά ΜΜΕ τα θυμήθηκαν ΤΩΡΑ, για το γιγαντιαίο οικονομικό πρόβλημα της Γερμανίας. Μια τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία αποτυπώνει την πραγματικότητα. Το SPD, το κόμμα του Όλαφ Σολτς παραπαίει !!
.
Τώρα, μετά και τη δημοσκόπηση, άρχισαν να τα λένε κι άλλοι, όπως ο επικεφαλής του CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder !!
.
……………

 ➡ Ο επικεφαλής του CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder,
δήλωσε ότι ο κυβερνών συνασπισμός στη Γερμανία δεν έχει σχέδιο· η χώρα βρίσκεται σε μια σοβαρή κρατική κρίση, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που έχει εμφανιστεί στον προϋπολογισμό.

 ➡ Ο Ρωσσοεβραίος δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας Oleg Deripaska στο κανάλι του στο Telegram προέβλεψε την έξοδο της Γερμανίας στη βεράντα: κατά τη γνώμη του, το άλμα στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, τα ελλείμματα, οι επιδοτήσεις και η έκδοση χρεογράφων δεν θα οδηγήσουν σε καλά πράγματα.

«Το άλμα στο κόστος για τις γερμανικές επιχειρήσεις και τους απλούς Γερμανούς για ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο βάζει στο φράχτη την άλλοτε ακμάζουσα κύρια ευρωπαϊκή οικονομία με απλωμένα χέρια και τα ελλείμματα, οι επιδοτήσεις και η έκδοση χρεογράφων σίγουρα δεν θα οδηγήσουν σε κανένα καλό». έγραψε ο Ντεριπάσκα.

 ➡ Οι γερμανικές αρχές θα παράσχουν πακέτο βοήθειας ύψους έως και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2024 για τη μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης στις αρχές Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από το RIA Novosti

……………………………………………………………………………………………….