Πούτιν στους G20: Σοκάρεστε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά δεν σας σοκάρει η εξόντωση του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν συνέκρινε την αντίδραση της Δύσης με την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της G20 , οι συμμετέχοντες της οποίας συνόψισαν τα αποτελέσματα της προεδρίας της Ινδίας το 2023. Οι βασικές δηλώσεις του προέδρου βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti.
.

.

Σχετικά με τη διπροσωπία της Δύσης

Όπως σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, ορισμένοι συνάδελφοι είπαν στις ομιλίες τους ότι ήταν σοκαρισμένοι από «τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσσίας στην Ουκρανία».

“Καταλαβαίνω ότι αυτός ο πόλεμος, η απώλεια ζωών, δεν μπορεί παρά να σοκάρει. Και το αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, που ακολούθησε ο πόλεμος του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του λαού του στο Donbass; Δεν είναι σοκαριστικό; Και η εξόντωση του άμαχου πληθυσμού στην Παλαιστίνη, στη Λωρίδα της Γάζας, δεν είναι συγκλονιστικό σήμερα; Δεν είναι σοκαριστικό που οι γιατροί πρέπει να κάνουν επεμβάσεις σε παιδιά – επεμβάσεις στην κοιλιά – χρησιμοποιώντας νυστέρι στο σώμα ενός παιδιού χωρίς αναισθησία; Και το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παιδικό νεκροταφείο – Δεν είναι σοκαριστικό;».

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι στην Ουκρανία οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις απαγορεύονται με προεδρικό διάταγμα, ενώ η Ρωσία δεν τις έχει εγκαταλείψει ποτέ.
.

Σχετικά με τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας

Μιλώντας για την παγκόσμια οικονομία, ο Ρώσσος ηγέτης σημείωσε ότι διέρχεται μια μεγάλης κλίμακας μεταμόρφωση. Νέα αναπτυξιακά κέντρα εμφανίζονται, η δραστηριότητα μετατοπίζεται σε περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
.
Η κατάσταση απαιτεί αποφάσεις συλλογικής συναίνεσης που αντικατοπτρίζουν τη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της διεθνούς κοινότητας.

«Το κολοσσιαίο άγχος που βιώνει η παγκόσμια οικονομία είναι άμεση συνέπεια των κακώς σχεδιασμένων μακροοικονομικών πολιτικών ορισμένων κρατών. <…> Η ένεση τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, φυσικά, προκάλεσε έξαρση του παγκόσμιου πληθωρισμού, ταχεία άνοδο των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας “Αυτό ακριβώς βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων για τα οποία μίλησα. Όχι οι ενέργειές μας και όχι οι προσπάθειές μας να επιτύχουμε δικαιοσύνη στην Ουκρανία. Όχι.”

.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, οι φτωχότερες χώρες υπέφεραν τα περισσότερα, τόνισε ο πρόεδρος.
.

Στα βήματα για την υπέρβαση της κρίσης

Για να αποκατασταθεί η ανοιχτή και αμοιβαία επωφελής συνεργασία, είναι απαραίτητο να βελτιστοποιηθεί το σύστημα παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, πρώτα απ ‘όλα, να επανεκκινηθεί πλήρως ο ΠΟΕ , συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας, είπε ο Πούτιν.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο ρόλος των αναπτυσσόμενων οικονομιών στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα , προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι πόροι τους για την ανάπτυξη χωρών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί για να λύσουμε αυτά τα πιεστικά προβλήματα στο πλαίσιο της G20, καθώς και άλλων διεθνών θεσμών. Συμπεριλαμβανομένου του συνδέσμου BRICS, το βάρος και η επιρροή του οποίου, φυσικά, αυξάνεται, αυτό είναι προφανές, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία επέκτασής του.» .

.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσσία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επίτευξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, στη διατήρηση του κλίματος και της βιοποικιλότητας στη Γη , στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας και στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και της ενέργειας.

………………………………………………………………………………………………..