Ο προϊστάμενος του Αδόλφου Χίτλερ

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Hugo Gutmann, μετέπειτα Henry G. Grant στις ΗΠΑ, (γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου 1880 στη Νυρεμβέργη, στο Βασίλειο της Βαυαρίας· † 22 Ιουνίου 1962 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια) ήταν Γερμανοεβραίος επιχειρηματίας που υπηρέτησε στον γερμανικό στρατό.  Ο υπολοχαγός του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου στον γερμανικό στρατό (του βαυαρικού τάγματος) ήταν ο προϊστάμενος αξιωματικός του δεκανέα διαβιβάσεων Αδόλφου Χίτλερ.

Οι γονείς του Gutmann ήταν ο Salomon και η Emma Gutmann. Ο πατέρας του ίδρυσε ένα εργοστάσιο επίπλων γραφείου το 1878. Ο  Gutmann μαθήτευσε στην τράπεζα Anton Kohn. Ο Γκούτμαν έκανε τη στρατιωτική του θητεία από τον Οκτώβριο του 1902 ως εθελοντής ενός έτους στο 8ο Σύνταγμα Πεδίου Πυροβολικού του Βαυαρικού Στρατού στη Νυρεμβέργη.
Προήχθη σε λοχία τον Ιούλιο και απολύθηκε στην εφεδρεία στα τέλη Σεπτεμβρίου 1903.
Ολοκλήρωσε εφεδρικές και στρατιωτικές ασκήσεις τον Ιούνιο/Ιούλιο 1904, τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο 1907 και τον Ιούνιο/Ιούλιο 1911.

Την άνοιξη 1933 έλαβε σύνταξη ως βετεράνος πολέμου. Μετά τους νόμους της Νυρεμβέργης τον Σεπτέμβριο του 1935, έχασε τη γερμανική του υπηκοότητα και αφαιρέθηκε από τον κατάλογο βετεράνων – αλλά διατήρησε τη σύνταξή του.

Στα τέλη του 1938 κατέφυγε με την οικογένειά του στο Βέλγιο και το 1940  μέσω Γαλλίας στην Πορτογαλία.
Στις 14 Μαΐου 1940, μετανάστευσαν με το τελευταίο τρένο μέσω Λισαβόνας (28 Αυγούστου 1940) στο Excalibur στις ΗΠΑ, όπου εγκαταστάθηκε στο Σεντ Λούις (605 Λεωφόρος Κλάρα) και μετονομάστηκε Henry G. Grant.

Η κόρη του Hugo Gutmann σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις το 1946.
Στην πραγματικότητα πολλοί ήταν οι Εβραίοι που είδαν τον πόλεμο ως ευκαιρία να επιδείξουν τον γερμανοπατριωτισμό τους.
Στους Εβραίους της Γερμανίας!
«Στους Εβραίους της Γερμανίας! Η πατρίδα καλεί τους γιους της κάτω από τις σημαίες!»,
ήταν η προτροπή της Κεντρικής Ένωσης Γερμανών Πολιτών Εβραϊκής Πίστης κατά το ξέσπασμα του πολέμου, καλώντας τους να πολεμήσουν
με θάρρος και πίστη για τη νίκη της Γερμανίας. Περίπου 100.000 Εβραίοι πολέμησαν στον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας, εκ των οποίων περίπου 12.000 έδωσαν την ζωή τους στον πόλεμο υπέρ της Γερμανίας.

Περισσότερα….