Χωρίς βοήθεια σε Ισραήλ και Ουκρανία. Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε σχέδιο προϋπολογισμού

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κτήριο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 16/11/2023
© AP Photo/J. Scott Applewhite Κτήριο Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου

CNN: Η Γερουσία των ΗΠΑ συμφώνησε σε νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που αποκλείει τη βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία, αναφέρει το CNN .

«Η Γερουσία ενέκρινε <…> ένα νομοσχέδιο για να συνεχίσει το έργο της κυβέρνησης», αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, 87 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, 11 κατά.
.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο στις 14 Νοεμβρίου – 336 βουλευτές το υποστήριξαν, 95 ήταν αντίθετοι. Τώρα το έγγραφο θα σταλεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για υπογραφή .
.
Ένα νομοσχέδιο που σχεδιάστηκε για να αποτρέψει ένα κλείσιμο εισήχθη στο Κογκρέσο από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον. Το έγγραφο προβλέπει χρηματοδότηση σε δύο στάδια: για μέρος των προγραμμάτων που σχετίζονται με τις μεταφορές, την ενέργεια και τη στρατιωτική κατασκευή, τα χρήματα θα διατεθούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, για άλλους κυβερνητικούς τομείς – έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Η βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία δεν συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο. Τώρα αυτό το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί χωριστά. Ο Μπάιντεν ζήτησε 106 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη στο Κογκρέσο. Η Βουλή με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ψήφισε να χορηγήσει βοήθεια μόνο στο Ισραήλ, αλλά η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία μπλόκαρε την πρωτοβουλία. Ο Μπάιντεν έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας μόνο στο Ισραήλ χωρίς την Ουκρανία, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………