Αυστηρό μήνυμα του ΠΟΥ (WHO) στο Ισραήλ: Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης – Απαράδεκτη η εισβολή στο al-Shifa

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμείς από την πρώτη μέρα γράψαμε: Γιατί ο πανίσχυρος ισραηλινός στρατός πιάστηκε στον ύπνο, και η Μοσάντ που θα έπρεπε να είναι πολύ καλά ενημερωμένη δεν ειδοποίησε την κυβέρνηση του Ισραήλ;

Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Σε μια ενημέρωση μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύτηκε στο X, ο Δρ Tedros Ghebreyesus είπε: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών. Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».
«Ένα πράγμα είναι σαφές: Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι εγκαταστάσεις υγείας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα ασθενοφόρα και οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται και να προστατεύονται από όλες τις πολεμικές πράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ακόμη και αν οι εγκαταστάσεις υγείας χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, ισχύουν πάντα οι αρχές της διάκρισης, της προφύλαξης και της αναλογικότητας», κατέληξε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.