Μία μέρα μετά την συνάντηση του με Μητσοτάκη: Χαστούκι σε Σολτς από το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερό «χαστούκι» έφαγε ο Όλαφ Σολτς από ανώτατο γερμανικό δικαστήριο το οποίο ακυρώνει τη χρηματοδότηση για το κλίμα ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όπως γράφει το Bloomberg, το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας ακύρωσε ένα βασικό στοιχείο των σχεδίων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον μετασχηματισμό της οικονομίας, επιφέροντας στον συνασπισμό του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ένα σημαντικό πλήγμα που θέτει σε σύγχυση την πολιτική του προϋπολογισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να έχει σημασία για ορισμένα από τα άλλα εκτός προϋπολογισμού ειδικά ταμεία της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου ενός ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το KTF υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μέτρων για την επιτάχυνση της μετάβασης της Γερμανίας σε μια οικονομία με λιγότερους ρύπους, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης των αντλιών θερμότητας, της ηλεκτροκίνησης ή των υποδομών υδρογόνου.

Χρηματοδοτεί επίσης επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στην ανάπτυξη της παραγωγής ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιδοτήσεις για ένα νέο εργοστάσιο της Intel Corp. στην πόλη Μαγδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας.

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ