Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας, οι IDF μπήκαν στο κοινοβούλιο – The Times of Israel

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιώτες της ταξιαρχίας Golani IDF στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Γάζας μετά την κατάληψη της εγκατάστασης, 13 Νοεμβρίου 2023. Εικονογράφηση: κοινωνικά δίκτυα / The Times of Israel

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της Γάζας, οι μαχητές φεύγουν νότια, οι άμαχοι λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός κινείται για την πλήρη κατάληψη της πόλης. Αυτό δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant.

«Η Χαμάς δεν έχει τις δυνάμεις για να σταματήσει τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ. Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν σε όλα τα σημεία. Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας. Οι τρομοκράτες φεύγουν νότια. Οι βάσεις της Χαμάς λεηλατούνται από πολίτες. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση». — Οι Times of Israel αναφέρει τα λόγια του υπουργού.

Ο Ισραηλινός Στρατός, είπε, προχωρούσε όπως είχε προγραμματιστεί και είχε «εντείνει» τις προσπάθειές του κατά των σηράγγων της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες.

«Δουλεύουμε σύμφωνα με τα καθήκοντα. Δεν έχουμε χρονόμετρο, έχουμε στόχους. Θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Galant.

Έτσι σχολίασε τη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν ότι η διεθνής πίεση μπορεί να αναγκάσει το Ισραήλ να αλλάξει τις ενέργειές του στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή φωτογραφία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Γάζας στην πόλη της Γάζας μετά την κατάληψη της εγκατάστασης, γράφει η εφημερίδα.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………..