Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά… με ένα πέρασμα από τη ζωή του…

TOP STORIES
Στιγμιότυπο βίντεο

Ο Σπύρος Φωκάς ήταν ένας από τους πιο μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς. Οι ρόλοι του δίπλα σε μεγαθήρια του κινηματογράφου το βεβαιώνουν. Όπως όμως συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους που έχουν χαρίσματα, η ζωή κατά το μάλλον ή ήττον τους ταλανίζει και κατά μια έννοια τους “τιμωρεί” , προσκολλώντας δίπλα τους ανάξιους συντρόφους … , επισφραγίζοντας το: “πεπρωμένον φυγείν αδύνατον” και δη των μεγάλων ανδρών …

Στο πέρασμα της ζωής του, λοιπόν, ο Σπύρος Φωκάς, ανάμεσα στις πολλές γυναίκες που γνώρισε, παντρεύτηκε τέσσερις !! Θυμάμαι, σε μια παλιά συνέντευξή του, μάλλον πριν παντρευτεί την τέταρτη γυναίκα του, είχε πει, (αν θυμάμαι καλά) : “με την πρώτη μου μιλάμε ακόμα, όπως και με την δεύτερη, … αλλά η τρίτη ήταν ο θηλυκός “Αλ Καπόνε” … με κατέστρεψε…”

Στη βιογραφία του ο Σπύρος Φωκάς αναφέρεται και στην γυναίκα που αποτέλεσε το «αγκάθι», ώστε να καταστραφεί οικονομικά, καθώς τον άφησε χωρίς σεντ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς:

«Ο Σπύρος Φωκάς ήταν ένας άνθρωπος έξω καρδιά είχε ψώνιο με τον κινηματογράφο και του άρεσε να δουλεύει. Δεν τον ένοιαζε τόσο το να κάνει χρήματα όσο να δουλεύει. Όταν έκανε ειδικά τις δυο ταινίες με τον Σιλβέστερ Σταλόνε το “Ράμπο ΙΙΙ” και το 1985 το “Διαμάντι του Νείλου” με τον Μάικλ Ντάγκλας την διαχείριση των οικονομικών του την είχε η προηγούμενη σύζυγος του μια Ελληνοαμερικανίδα, η οποία τον άφησε ταπί κι έφυγε. Το διαπίστωσε όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε χρήματα και πήγε στην τράπεζα, όπου δεν βρήκε στους λογαριασμούς του ούτε σεντ, του τα είχε φάει όλα. Ήταν καλό παιδί και τίμιος άνθρωπος ο Σπύρος σπάνιο ως χάρισμα».

Μη ρωτάτε πως, αλλά ο γράφων, έτυχε να την γνωρίσω αυτήν την “θηλυκιά αλ καπόνε” εκ του σύνεγγυς προ δεκαετιών… , όταν κατέφθασε στην περιοχή της Ολυμπίας, με μια λιμουζίνα (από εκείνες που στάθμευαν στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολονάκι) , μαζί με τον τότε συζυγό της, έναν εκ των διευθυντών της Warner Bros !!

Χρόνια μετά, εμφανίστηκε και πάλι στην περιοχή της Ολυμπίας, ασχολούμενη με τα καλλιτεχνικά του εκεί θεάτρου…

Θρυλικός (με την κακή έννοια, που δεν τιμά τον τόπο μας) , ο ντόπιος (με ρίζες από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας) , “θηλυκός Αλ Καπόνε” !! Το χείρον είναι ότι κατέστρεψε τον ψυχικό κόσμο του Σπύρου Φωκά …

Πλάτων Πισατίδης για τον Αλφειό …

….

…………………………………………………………………………………………….