Η Moody’s υποβάθμισε την προοπτική αξιολόγησης των ΗΠΑ σε αρνητική

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εθνική σημαία των ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 11/11/2023

σ.σ. : Μετά την FITCH ήρθε και η Moody’s !! Τεράστια σφαλιάρα από FITCH για τις ΗΠΑ! ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα αυξάνεται κατά $5,2 δις κάθε μέρα για τα επόμενα 10 χρόνια και στη συνέχεια πώς θα είναι;

Μήπως ήρθε η ώρα να μπει σε μνημόνια ;;

………………………………….

Η Moody’s αναθεώρησε την προοπτική αξιολόγησης των ΗΠΑ σε αρνητική

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε την προοπτική αξιολόγησης των ΗΠΑ από σταθερή σε αρνητική.

«Η Moody’s Investors Service (Moody’s) άλλαξε την προοπτική της για τις αξιολογήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αρνητική από σταθερή και επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη και την ανώτερη μη εξασφαλισμένη αξιολόγηση σε ‘Aaa’», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο κύριος παράγοντας αυτής της απόφασης ήταν οι αυξανόμενοι κίνδυνοι μείωσης της δημοσιονομικής σταθερότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να αντισταθμιστούν πλήρως από τα μοναδικά πιστωτικά πλεονεκτήματα της χώρας.
.
Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων χωρίς αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση των κρατικών δαπανών ή την αύξηση των εσόδων, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα παραμείνει πολύ μεγάλο, ανέφερε ο οργανισμός.
.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν συμφωνεί με την απόφαση της Moody’s και σύμφωνα με τον ίδιο, «η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή» … 

…………..

σ.σ. : Ναι, βεβαίως, “πολύ ισχυρή” !!!

Douglas MacGregor: Θα υπάρξει «αιφνίδιο» κλείσιμο όλων των μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ

…………………………………………………………………………………….