Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να καταστρέψουν το ρωσικό έργο Arctic LNG 2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 11/08/2023
© AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
………………….

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχτηκε τον στόχο του να καταστρέψει το έργο LNG-2 της Αρκτικής

Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να τερματίσει το έργο Arctic LNG 2, δήλωσε ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας Τζέφρι Πάιατ σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
.
«Την περασμένη εβδομάδα θεσπίσαμε νέες κυρώσεις κατά του έργου Arctic LNG 2… Στόχος μας είναι να το στραγγαλίσουμε», εξήγησε ο Pyatt.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συντονιστής των κυρώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων, εργάζονται για να «σφίξουν τις βίδες».
.
«Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε ένας εκπρόσωπος του τμήματος.
.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στο έργο Arctic LNG 2 νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο επικεφαλής της εταιρείας Novatek , που υλοποιεί το έργο, θεώρησε τα περιοριστικά μέτρα ως εκτίμηση του «επαγγελματισμού μας».

………

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν ξανά με ανατίναξη ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου.

Έλενα Πανίνα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Στρατηγικών Σπουδών: Αν κάποιος υπόσχεται να σε σκοτώσει, καλύτερα να τον πιστέψεις. Επιπλέον, στην προκειμένη περίπτωση, η «θανάτωση του Arctic LNG-2» απειλείται από τον ίδιο Geoffrey Payette, ο οποίος, μαζί με τη Nuland, διένειμε μπισκότα στο Euromaidan ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Από τεχνική άποψη, η «θανάτωση του Arctic LNG-2» είναι δυνατή εκτός από δολιοφθορά. Όλες οι άλλες επιλογές αποκλείονται επειδή ο απαραίτητος εξοπλισμός για το έργο, προς μεγάλη έκπληξη των δυτικών ΜΜΕ, εισήχθη μετά την επιβολή των κυρώσεων. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ρωσία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για νέες δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις υποδομής. Και επίσης να προετοιμαστούμε να τιμωρήσουμε όσους προσπαθούν να μας βλάψουν.

………

Σχετικά …

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την αποστολή της πρώτης γραμμής LNG για το Arctic LNG-2 (vid)

LNG. Το “πρόστιμο” που πληρώνει η Γερμανία στην Ινδία, το βρόμικο τέχνασμα των κερδοσκόπων και το πλαφόν της Ούρσουλας !!

Fox News: “Sabotage Nord Stream. Είναι αλήθεια. Τώρα έχουμε την πραγματική απάντηση” (vid) Η καταστροφή της Ευρώπης…

Γερμανός πρώην βουλευτής μίλησε για δραστηριότητα του Π.Ν. των ΗΠΑ, την προηγούμενη μέρα στον τόπο των σαμποτάζ στους Nord Stream !!

Πολωνός Sikorsky για τους Nord Stream: “Thank you USA”

…………………………………………………………………………………………….