Μάχες ξεκίνησαν στη Συρία μεταξύ του στρατού της χώρας και των αμερικανικών δυνάμεων !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανός στρατιώτης στην επαρχία Deir ez-Zor, Συρία - RIA Novosti, 1920, 11/09/2023
© Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ / Sgt. Μάθιου Κρέιν Ένας Αμερικανός στρατιώτης στην επαρχία Deir ez-Zor της Συρίας. Φωτογραφία αρχείου

Al Mayadeen: άρχισαν συγκρούσεις μεταξύ του συριακού και του αμερικανικού στρατού στις όχθες του Ευφράτη

Στο Deir ez-Zor, ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και των κουρδικών σχηματισμών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη μία πλευρά και του συριακού στρατού και των συμμάχων του από την άλλη, ανέφερε το Al Mayadeen, επικαλούμενο πηγή .
«Υπάρχουν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και των SDF από τη μια πλευρά και του συριακού στρατού και των συμμάχων του από την άλλη, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων μεσαίου διαμετρήματος, βαρέων όπλων πυροβολικού και πυραύλων», είπε η πηγή του καναλιού.
.
Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των Κούρδων πολεμούν από τα ανατολικά του Ευφράτη και ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πολεμούν από τα δυτικά.
.
Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει την παρουσία του αμερικανικού στρατού στο έδαφός της κατοχή και κρατική πειρατεία με σκοπό την κατάφωρη κλοπή πόρων.
.
.

……………………………………………………………………………………………