Η Ρωσσία σταμάτησε τη συνεργασία με την Ιαπωνία για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών - RIA Novosti, 1920, 09.11.2023

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία με το Τόκιο για τη συνεργασία για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων

Η κυβέρνηση διέταξε τον τερματισμό της συμφωνίας με την Ιαπωνία για τη συνεργασία στον τομέα της εξάλειψης των πυρηνικών όπλων που υπόκεινται σε μείωση στη Ρωσσία· το αντίστοιχο έγγραφο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της επίσημης δημοσίευσης των νομικών πράξεων.

«Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ομοσπονδιακού Νόμου «Περί Διεθνών Συνθηκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τερματίστε τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσσίας και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας σχετικά με τη συνεργασία προκειμένου να βοηθηθεί η εξάλειψη των πυρηνικών όπλων που υπόκεινται σε μείωση στη Ρωσσία και τη δημιουργία επιτροπής συνεργασίας για τους σκοπούς αυτούς», αναφέρει στη διάθεση.

Το έγγραφο αναφέρει ότι μιλάμε για συμφωνία που υπογράφηκε στο Τόκιο στις 13 Οκτωβρίου 1993
.
Το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε εντολή να ενημερώσει την ιαπωνική πλευρά για την απόφαση.
.
Αεροσκάφη κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 05.11.2023

ΜΜΕ: Η στρατιωτική συμμαχία των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο

Όπως τονίστηκε επανειλημμένα στην πλατεία Σμολένσκ, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, το Τόκιο ακολουθεί ανοιχτά εχθρική πορεία προς τη Ρωσσία. Διπλωμάτες επεσήμαναν την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας, τη μεταφορά όπλων στο Κίεβο, την υποκίνηση ρωσσοφοβικών συναισθημάτων στην ιαπωνική κοινωνία και την αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Ιαπωνίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Άπω Ανατολής της Ρωσίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι υπό τέτοιες συνθήκες, η ρωσσική πλευρά δεν βλέπει την ευκαιρία να συνεχίσει τον προηγούμενο διάλογο με το Τόκιο για τη σύναψη συνθήκης ειρήνης, σκοπός της οποίας ήταν να τεθούν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμες σχέσεις καλής γειτονίας. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει να αντιδρά σκληρά σε νέες συγκρουσιακές επιθέσεις από την Ιαπωνία.

………………………………………………………………………………………………