Ο νέος που τον είχαν γιά θαύμα της οικονομίας

ΣΑΜΙΟΚΛΕΟΥΣ

Ο Sam Bankman-Fried καταδικάστηκε για 7 κατηγορίες στη δίκη για την απάτη της FTX

100+χρονάκια…Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια

Με μια απόφαση-ορόσημο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε και για τις επτά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας το αποφασιστικό τέλος της ποινικής του δίκης υψηλού προφίλ. Η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων, η οποία ελήφθη μετά από μόλις τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων, έκρινε τον Bankman-Fried ένοχο για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης απάτης wire, της απάτης με securities, της συνωμοσίας για απάτη με commodities και της συνωμοσίας για ξέπλυμα χρήματος.

Η καταδίκη του Bankman-Fried ακολουθεί μια δίκη πέντε εβδομάδων που τράβηξε την προσοχή του χρηματοπιστωτικού κόσμου. Οι κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 έτη, αφορούσαν ένα πολύπλοκο πλέγμα οικονομικών ατασθαλιών. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί για καταδίκη ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της Νέας Υόρκης Lewis Kaplan στις 28 Μαρτίου 2024. Ενώ οι εισαγγελείς της κυβέρνησης θα προτείνουν την ποινή, η τελική απόφαση εναπόκειται στον δικαστή Kaplan.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Ντέμιαν Γουίλιαμς χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Μπάνκμαν-Φριντ ως μέρος ενός “σχεδίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε για να τον καταστήσει βασιλιά των κρύπτο”. Ο Ουίλιαμς χαρακτήρισε την υπόθεση ως μία από τις σημαντικότερες οικονομικές απάτες στην αμερικανική ιστορία.

Ως απάντηση στην ετυμηγορία, ο δικηγόρος του Bankman-Fried, Mark Cohen, εξέδωσε δήλωση στην οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του, σεβόμενος παράλληλα την απόφαση των ενόρκων. Ο Cohen επανέλαβε την αθωότητα του Bankman-Fried και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους να αμφισβητήσουν σθεναρά τις κατηγορίες. Περισσότερα