Λαβρόφ: Οι Αγγλοσάξονες ωθούν τη Μέση Ανατολή προς έναν μεγάλο πόλεμο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ - RIA Novosti, 1920, 06.11.2023
Οι δυτικοί πολιτικοί προκαλούν μια μεγάλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στον μαραθώνιο της Κοινωνίας της Γνώσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης και Φόρουμ της Ρωσσίας.
«Τώρα βλέπουμε πώς οι Αγγλοσάξονες κυριολεκτικά ωθούν τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου», είπε.
.
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, κάτι παρόμοιο μπορεί να δει κανείς στην Ουκρανία και το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής είναι το ίδιο – η απώλεια ή η αποδυνάμωση του κράτους.
.
Η Δύση έχει συνηθίσει να λύνει τα δικά της προβλήματα σε βάρος των άλλων, να εκμεταλλεύεται τους πόρους των άλλων και, αντίθετα με τις παγκόσμιες διαδικασίες, ελπίζει να κυβερνήσει τον κόσμο ανακατεύοντας στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, κατέληξε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

…………..

Σχετικά …

Τρίβουν τα χέρια τους στη Rheinmetall για τα τεράστια κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία !!

[… Τα συμφέροντα των εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων στις ΗΠΑ, είναι πάνω και από το Κογκρέσσο, πάνω και από τον… Λευκό Οίκο… ]

Η επένδυση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες” , είπε ένας Αμερικανός στρατηγός, εκφράζοντας εμμέσως τα “γεράκια” των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών που τρίβουν τα χέρια τους με τις τρελές πωλήσεις οπλικών συστημάτων, στοκαρισμένα από χρόνια που κάπου έπρεπε να πουληθούν, συν νέες παραγγελίες. (κάθε βιομηχανία παράγει συνεχώς και βρίσκει τρόπους να πουλήσει τα προϊόντα της. Ο μόνος τρόπος για τις πολεμικές βιομηχανίες είναι ο πόλεμος ή ο φόβος του πολέμου !! Έτσι προκαλούνται διενέξεις, προστριβές και αντιπαραθέσεις, απειλές πολέμου και πόλεμοι για να καταναλώνονται τα προϊόντα τους, αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης !!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ;

……………………………………………………………………………………………………….