Η Κριμαία μεταφέρθηκε παρασκηνιακά στην Ουκρανική ΣΣΔ !! Αποκαλύφθηκαν κατάφωρες παραβιάσεις τριών συνταγμάτων: της ΕΣΣΔ, της RSFSR και της Ουκρανικής ΣΣΔ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Κριμαίας Konstantinov: η χερσόνησος μεταφέρθηκε στην Ουκρανική ΣΣΔ στα παρασκήνια

Η μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική ΣΣΔ το 1954 πραγματοποιήθηκε στα παρασκήνια, αυτή η απόφαση είναι έγκλημα, δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.
Νωρίτερα, μια ομάδα εργασίας υπό το κοινοβούλιο της Κριμαίας ολοκλήρωσε την προετοιμασία αιτήματος προς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας σχετικά με τη συμμόρφωση του νόμου της ΕΣΣΔ της 26ης Απριλίου 1954 για τη μεταφορά της χερσονήσου στην Ουκρανία με το Σύνταγμα της χώρας . Αποκαλύφθηκαν κατάφωρες παραβιάσεις τριών συνταγμάτων: της ΕΣΣΔ, της RSFSR και της Ουκρανικής ΣΣΔ.
.
Δεν υπάρχει Ουκρανία εκεί: Ο Ζόρκιν έδειξε στον Πούτιν έναν χάρτη που συνέταξαν οι Γάλλοι τον 17ο αιώνα - RIA Novosti, 1920, 23.05.2023
Ο Πούτιν είπε ότι η Ουκρανία δεν υπήρχε πριν από τη δημιουργία της Ουκρανικής ΣΣΔ

.

“Η ομάδα εργασίας διαπίστωσε ότι οι νόμοι και το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ παραβιάστηκαν κατάφωρα κατά τη μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική SSR. Δεν μπορούσαν να το κάνουν νόμιμα και ήταν νομικά αδύνατο να το κάνουν”, δήλωσε ο Konstantinov στο RIA Novosti στη διεθνή έκθεση και φόρουμ «Russia» στο VDNH.
Για να υλοποιηθεί η μεταφορά της χερσονήσου, όπως εξήγησε ο ομιλητής, ήταν απαραίτητο να εγκριθεί μια ολόκληρη σειρά κανονισμών που δεν θα μπορούσαν να συμφωνηθούν, διαφορετικά κάθε δημοκρατία θα άρχιζε να έχει εδαφικές διεκδικήσεις η μία εναντίον της άλλης.
“Επομένως, για να μην ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, ο Χρουστσόφ το έκανε στα παρασκήνια και λίγοι του έδωσαν σημασία. Αυτό που έγινε ήταν παράνομο και έγκλημα”, τόνισε ο Κωνσταντίνοφ.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα προς το ΣτΕ εγκρίνεται πλέον και στηρίζεται. Προβλέπεται η αποστολή του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
.
Η ακύρωση της απόφασης για τη μεταφορά της Κριμαίας στην Ουκρανική ΣΣΔ θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε την ιστορική δικαιοσύνη και να δώσουμε μια επαρκή νομική αξιολόγηση, κατέληξε ο Κονσταντίνοφ.
.
Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Στο δημοψήφισμα του 2014, το 96,77 τοις εκατό των ψηφοφόρων στην Κριμαία και το 95,6 τοις εκατό στη Σεβαστούπολη ήταν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί τη χερσόνησο ως προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της. Από την πλευρά της, η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία με δημοκρατικά μέσα, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

…..

Β. Πούτιν: «Οι Έλληνες ο αυτόχθων πληθυσμός στην Κριμαία – Ήταν εκεί πολύ πριν από όλους μας»

Ταυρική

Για τους Έλληνες της Μαιώτιδος Λίμνης (Αζοφικής θάλασσας) … (+βίντεο)

…………………………………………………………………………………..