Οι Εβραίοι Ταλιμπάν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορθοδοξία ή Θάνατος

Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι (εβραϊκά: חֲרֵדִיΧαρεντί, πληθυντικός Χαρεντίμ) αποτελούνται από ομάδες του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια αυστηρή προσκόλληση στην χαλάχα (χριστιανοεβραϊκό δίκαιο-βασίζεται σε βιβλικές εντολές -) και παραδόσεις, αντιτιθέμενοι στις σύγχρονες αξίες και πρακτικές. Είναι γνωστοί και ως αυστηροί Ορθόδοξοι ή Υπερορθόδοξοι Εβραίοι, ωστόσο ο όρος “Υπερορθόδοξοι” θεωρείται υποτιμητικός από πολλούς Χαρεντίμ. Οι Χαρεντί θεωρούν ότι εκπροσωπούν την πιο θρησκευτικά αυθεντική (καθαρή) εβραϊκή ομάδα, αν και αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητείται από τα άλλα εβραϊκά θρησκευτικά ρεύματα. Λένε λοιπόν ότι δεν έχουν σχέση με τους  Λεβ Ταχόρ

Οι “Καθαροί” των Εβραίων «Λεβ Ταχόρ» (σ.σ. καθαρή καρδιά ή άτυπη σημαία τους είναι μία μαύρη καρδιά)

Πρόκειται για ένα παρακλάδι των υπερορθόδοξων Εβραίων με ακραίες τιμωρητικές πρακτικές και ερμηνείες του ιουδαϊσμού, το οποίο ιδρύθηκε από τον αρχιραβίνο Σλόμο Χέλμπρανς το 1988. Στηρίζει τους γάμους ανηλίκων, επιβάλλει σκληρές τιμωρίες ακόμη και για μικρές παραβάσεις ενώ απαιτεί από γυναίκες και κορίτσια ηλικίας τριών ετών και άνω να καλύπτονται με ειδικές μαύρες ενδυμασίες, που μοιάζουν με μπούργκα, κάτι σαν καλόγριες. Οι πρακτικές αυτές έδωσαν σε αυτήν την αίρεση του μονοθεϊσμού τον χαρακτηρισμό «Εβραίοι Ταλιμπάν». 

Σήμερα τα μέλη της είναι διασκορπισμένα σε ΗΠΑ, το ψευοδοκράτος των Σκοπίων, Μαρόκο, Μεξικό και Γουατεμάλα.

Αυτοί οι Εβραίοι είναι σύμμαχοι με τους μουλάδες του θρησκευτικού καθεστώτος του Ιράν ( εμμέσως πλην σαφώς και του Λιβάνου),  και συνάπτουν φιλίες με τους Παλαιστίνιους!

Bλ. Haaretz, ΒΊΝΤΕΟ Lev Tahor, Βικιπαίδεια, ή ψάχτε το και σε άλλες σοβαρές πηγές.

Εβραίοι εναντίον Ισραήλ! Αυτοί οι Εβραίοι είναι αντισημίτες; (vid)

Η απάντηση είναι στο κείμενο που διαβάσατε.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη απόδραση της εβραϊκής σέκτας «Λεβ Ταχόρ» στο Μεξικό