Μπενιαμίν Νετανιάχου για το θάνατο αμάχων στη Γάζα: Μία απορία…

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νετανιάχου έχει βρεθεί προσωπικά στο στόχαστρο, με πολλούς στο Ισραήλ να τον θεωρούν προσωπικά υπεύθυνο για το θάνατο αμάχων από τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Για να δικαιολογήσει τη στάση του και την αντίδραση στην επίθεση της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνέκρινε εαυτόν και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς με τους Συμμάχους και την αντίδρασή τους στους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Και όμως, ήταν έγκλημα πολέμου, διαβάστε τι λέει ρεεε…

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στην απάντησή του σε βομβαρδισμό της RAF στην Κοπεγχάγη που έπληξε κατά λάθος σχολείο καθώς πλησίαζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την 21η Μαρτίου 1945, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 125 άμαχοι, ανάμεσά τους 86 παιδιά και 18 ενήλικοι μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Το 1944, η RAF βομβάρδισε το αρχηγείο της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη — απόλυτα νόμιμο στόχο. Όμως οι Βρετανοί πιλότοι αστόχησαν κι αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο πέτυχαν νοσοκομείο Παίδων σε μικρή απόσταση και νομίζω 84 παιδιά κάηκαν ζωντανά. Αυτό δεν ήταν έγκλημα πολέμου», είπε.

«Δεν ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσες να κατηγορήσεις τη Βρετανία. Ήταν νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες, όπως ενίοτε έχουν τέτοιες νόμιμες ενέργειες».

Οι Σύμμαχοι μολαταύτα συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού κι ολόκληρης της ανθρωπότητας και «λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», είπε ο Νετανιάχου.

Η απορία

Γιατί δεν βομβάρδισαν οι σύμμαχοι ΚΑΝΕΝΑ από τα Στρατόπεδα των Ναζί;

Τα συμμαχικά αεροπλάνα έριξαν περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνους βομβών στη Γερμανία κατά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, και σε άμαχο πληθυσμό,  αλλά  καμία βόμβα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης …

Υπήρχε λόγος;

Τα εγκλήματα πολέμου δεν έχουν εθνικότητα.