Η ρωσσική AvtoVAZ σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή του Lada Largus

Business
Lada Largus - RIA Novosti, 1920, 01.11.2023
© Φωτογραφία: AvtoVAZ Lada Largus. Φωτογραφία αρχείου
Η AvtoVAZ σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή του μοντέλου Lada Largus το δεύτερο τρίμηνο του 2024 στο Izhevsk, δήλωσε στο RIA Novosti επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας.
……..
Στη Ρωσσία, οι πωλήσεις του AvtoVAZ σχεδόν διπλασιάστηκαν τον Σεπτέμβριο
Αυτοκίνητο Lada - RIA Novosti, 1920, 10/04/2023
© RIA Novosti / Alexander Galperin Αυτοκίνητο Lada. Φωτογραφία αρχείου
……

σ.σ. : Αν ο Μητσοτάκης δεν “διεξήγαγε πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” , θα υπήρχε η δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα να αγοράσουν ένα φτηνό αυτοκίνητο μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ !!

Η AvtoVAZ σχεδιάζει να διατηρήσει τις τιμές έως και 700 χιλιάδες ρούβλια για τον προϋπολογισμό Lada Granta

Αυτοκίνητο Lada Granta - RIA Novosti, 1920, 29.09.2023
© RIA Novosti / Alexey Danichev Αυτοκίνητο Lada Granta. Φωτογραφία αρχείου
Η AvtoVAZ σχεδιάζει να διατηρήσει τις τιμές έως και 700 χιλιάδες ρούβλια για την πιο οικονομική έκδοση του Lada Granta μέχρι το τέλος του έτους, στο μέλλον θα προσαρμοστεί ανάλογα με τον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Maxim Sokolov σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
.
“Έχουμε μια αυστηρή, ελεγχόμενη συμφωνία με τους αντιπροσώπους μας ότι τέτοια μοντέλα πωλούνται σε τιμές που προτείνει η AvtoVAZ. Κατά τη διαδικασία αγοράς, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν επιπλέον χαλάκια, να ζητήσουν πρόσθετη διακοσμητική προστασία, προστασία από τον θόρυβο, ίσως ακόμη και να αγοράσουν κάποια αξεσουάρ, αλλά ” Η βασική συνιστώμενη τιμή για το Granta είναι κάτω από 700 χιλιάδες ρούβλια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα διατηρήσουμε αυτήν την αρχική τιμή, αλλά στο μέλλον, φυσικά, θα την προσαρμόσουμε ανάλογα με τις πληθωριστικές διαδικασίες», είπε, απαντώντας σε ερώτηση. σχετικά με τις τιμές για τις πιο οικονομικές διαμορφώσεις Granta.

Η AvtoVAZ κατέχει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Τολιάτι , το Ιζέφσκ και την Αγία Πετρούπολη . Στα μέσα Μαΐου του περασμένου έτους, η γαλλική Renault μεταβίβασε το μερίδιό της στην AvtoVAZ (67,69%) στην κρατική ιδιοκτησία της Ρωσσικής Ομοσπονδίας . Τώρα η μάρκα αποτελείται από τέσσερις οικογένειες μοντέλων: Vesta, Largus, Granta και Niva. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της μάρκας το 2022 ανήλθαν σε 188,6 χιλιάδες αυτοκίνητα (-46% έως το 2021).

………………………………………………………………………………………………….