Τελεσίγραφο στον Biden από το Μουσουλμανικό Συμβούλιο των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 31/10/2023
© AFP 2023 / SAMUEL CORUM Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Φωτογραφία αρχείου

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών δίνει τελεσίγραφο στον Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Το Εθνικό Μουσουλμανικό Δημοκρατικό Συμβούλιο των ΗΠΑ εξέδωσε τελεσίγραφο στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, γράφει το Reuters .
.
“Το Εθνικό Μουσουλμανικό Δημοκρατικό Συμβούλιο <…> κάλεσε τον Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στο Ισραήλ για να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός πριν από τις 5:00 μ.μ. ET”, ανέφερε το δημοσίευμα.
.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το συμβούλιο θα επιδιώξει να κινητοποιήσει εκατομμύρια μουσουλμάνους ψηφοφόρους για να μη δοθούν δωρεές και να ψηφίσουν υπέρ του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024, εάν δεν λάβει άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός.

«Η άνευ όρων υποστήριξη της κυβέρνησής σας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης και των όπλων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαιώνιση της βίας που είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων», ανέφερε το συμβούλιο σε δήλωση.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ για την ανάγκη να συνεχίσουν να πολεμούν έως ότου το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς πάψει να αποτελεί απειλή.
.
Την προηγούμενη μέρα, ο Ισραηλινός Ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει να επεκτείνει την επίγεια επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας και εισάγει επιπλέον δυνάμεις εκεί. Σήμερα, η υπηρεσία Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του εβραϊκού κράτους ανέφερε ότι οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ εμπλέκονται σε σκληρές μάχες με τη Χαμάς βαθιά μέσα στον θύλακα.

………………………………………………………………………………………………