Ισραηλινό σχέδιο ξεριζωμού 2,3 εκ/μυρίων Παλαιστινίων της Γάζας στην Αίγυπτο και κατοχής του εδάφους

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Λωρίδα της Γάζας - RIA Novosti, 1920, 31/10/2023
© AP Photo/Hatem Moussa Λωρίδα της Γάζας. Φωτογραφία αρχείου
 σ.σ. : Στις 9 Οκτωβρίου 2023, γράφαμε … Εμπόδιο η Γάζα στα σχέδια του Ισραήλ για κατασκευή διώρυγας Ερυθράς Θαλάσσης – Μεσογείου ;; … και σημειώναμε : ( Κι αν όλα αυτά που γίνονται έχουν σχέση ;; Αν δεν ήταν παταγώδης αποτυχία, αλλά ένα εσκεμμένο σχέδιο ώστε να προκληθεί η δικαιολογία για την ολοσχερή εξαφάνιση των Παλαιστινίων από τη λωρίδα της Γάζας ;; ) … και να συμπληρώσουμε ότι, το τεραστίων διαστάσεων κοίτασμα φυσικού αερίου της Γάζας Marin, στη θαλάσσια περιοχή της, τα αποθέματα του οποίου υπολογίζονται σε 28 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, είναι κι αυτό ένας λόγος … Πέρυσι η Παλαιστίνη ξεκίνησε τις ετοιμασίες για να αρχίσει να παράγει φυσικό αέριο,
………………………………………….

Οι ισραηλινές αρχές παραδέχονται ότι έχουν σχέδιο επανεγκατάστασης κατοίκων της Γάζας στην Αίγυπτο

AP: Το Ισραήλ παραδέχεται το σχέδιο επανεγκατάστασης 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας στην Αίγυπτο

Οι ισραηλινές αρχές αναγνώρισαν την ύπαρξη σχεδίου πληροφοριών για την επανεγκατάσταση 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο στη χερσόνησο του Σινά, ανέφερε το Associated Press , επικαλούμενο το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Την είδηση αναδημοσιεύει το RIA Novosti .
.
«Το Ισραήλ παραδέχτηκε… ότι ένα από τα υπουργεία έχει συντάξει… πρόταση για τη μεταφορά 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο στη χερσόνησο του Σινά», αναφέρει το πρακτορείο.
.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο συντάχθηκε στις 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιμετώπισε το έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών ως υποθετικό σχέδιο. Σύμφωνα με έναν Ισραηλινό αξιωματούχο, δεν υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας για το έγγραφο.
.
Το σχέδιο αποκλείει επίσης τη μεταφορά της Λωρίδας της Γάζας στον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής ή την υποστήριξη της δημιουργίας νέας κυβέρνησης στον θύλακα, σύμφωνα με το Associated Press.
.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι η παρουσία ενός τέτοιου εγγράφου προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Παλαιστίνη . Ένας εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι οι αρχές αντιτίθενται στη μετακίνηση του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας οπουδήποτε και περιέγραψε το σχέδιο ως κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψουν να ξεπεραστεί.
.
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές, ότι ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να δεχθεί πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως απάντηση στις δυτικές πιέσεις, η Αίγυπτος απείλησε να στείλει πρόσφυγες από τη Γάζα σε χώρες της ΕΕ .

…………………………………………………………………………………………………….