Vladimir Putin:
▪️When you look at bloodied children, dead children, how women, old people suffer, how doctors die, and fists clench, and tears well up in your eyes, you can’t say it any other way, but we shouldn’t, we don’t have the right to allow ourselves to be guided by… pic.twitter.com/nVg7oqwK7X
— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) October 30, 2023
……..
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Πούτιν δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου
Απόσπασμα :
[ Θα επαναλάβω ξανά: πίσω από την τραγωδία των Παλαιστινίων, και πίσω από τη σφαγή στη Μέση Ανατολή στο σύνολό της, πίσω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και πίσω από πολλές άλλες συγκρούσεις στον κόσμο – στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία κ.ο.κ. τις άρχουσες ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών και τους δορυφόρους τους. Αυτό είναι ήδη προφανές σε όλους. Είναι αυτοί που φυτεύουν τις στρατιωτικές τους βάσεις παντού, χρησιμοποιούν συνεχώς στρατιωτική δύναμη κατά καιρούς και χωρίς καμία ευκαιρία και στέλνουν όπλα σε ζώνες συγκρούσεων. Στέλνουν οικονομικούς πόρους, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, και υποκινούν το μίσος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Χωρίς να πετύχουν αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης, θέλουν να μας διχάσουν, όσον αφορά τη Ρωσία, από μέσα, να μας αποδυναμώσουν και να σπείρουν σύγχυση. Δεν είναι επίσης ικανοποιημένοι με τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επίλυση παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης στη Μέση Ανατολή. Γενικά δεν είναι ευχαριστημένοι όταν κάποιος ενεργεί ή μιλά όχι σύμφωνα με τις εντολές του. Πιστεύουν μόνο στην αποκλειστικότητά τους, στο ότι τους επιτρέπονται όλα.
Δεν χρειάζονται διαρκή ειρήνη στους Αγίους Τόπους, χρειάζονται συνεχές χάος στη Μέση Ανατολή, επομένως κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσφημήσουν εκείνες τις χώρες που επιμένουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, να σταματήσουν την αιματοχυσία και είναι έτοιμες να κάνουν πραγματική συμβολή στην επίλυση της κρίσης και όχι παρασιτισμός σε αυτήν. Ακόμη και ο ΟΗΕ, η ξεκάθαρα εκφρασμένη θέση της παγκόσμιας κοινότητας, υπόκειται σε επιθέσεις, πραγματικές διώξεις και απόπειρες δυσφήμισής του.
Θέλω να τονίσω: στις προσεγγίσεις μας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν υπήρξε ποτέ προσωπικό συμφέρον, ίντριγκα ή διπλός πάτος. Έχουμε δηλώσει και δηλώνουμε ανοιχτά τη θέση μας και δεν αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Το κλειδί για την επίλυση της σύγκρουσης είναι η δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενός πλήρους παλαιστινιακού κράτους. Έχουμε μιλήσει ανοιχτά, ειλικρινά και περισσότερες από μία φορές για αυτό τόσο στην παλαιστινιακή όσο και στην ισραηλινή ηγεσία. ]
……………………………………………………………………………………………