Την αποχώρηση της Τσεχίας από τον ΟΗΕ ζήτησε η υπουργός Άμυνας, μετά το ψήφισμα για τη Γάζα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάνα Τσερνόχοβα. Εικονογράφηση: nautiv.com

Η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας ζήτησε την αποχώρηση της δημοκρατίας από τον ΟΗΕ

Η επικεφαλής του τμήματος άμυνας της Τσεχίας, Jana Chernokhova, κάλεσε τη δημοκρατία να αποσυρθεί από τον ΟΗΕ, αναφέρει το TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μια τέτοια δήλωση από την πλευρά της ακολούθησε το ψήφισμα που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το οποίο, κατά τη γνώμη της, εκφράζει υποστήριξη στους τρομοκράτες.

«Μόνο 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, μίλησαν ξεκάθαρα και ξεκάθαρα [όταν ψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά της έγκρισης του ψηφίσματος και ως εκ τούτου] κατά της άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης [κατά του Ισραήλ] που διαπράχθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς! Ντρέπομαι για τον ΟΗΕ. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει η Τσεχική Δημοκρατία σε μια οργάνωση που υποστηρίζει τρομοκράτες και που δεν σέβεται το θεμελιώδες δικαίωμα των [των χωρών] στην αυτοάμυνα. Ας φύγουμε [από αυτό]!» – έγραψε η Chernokhova στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο X.

Στη δήλωσή της, επεσήμανε τους πολλούς Ισραηλινούς αμάχους που σκοτώθηκαν από τους μαχητές της Χαμάς.

«Η επίθεση από ριζοσπάστες σε αυτή τη χώρα είναι ισοδύναμη με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που διαπράχθηκαν από την ισλαμιστική ομάδα Αλ Κάιντα στις 9 Σεπτεμβρίου 2001». – αυτή πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της 10ης έκτακτης έκτακτης συνόδου για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για τη Μέση Ανατολή που προτάθηκε από μια ομάδα αραβικών χωρών με την υποστήριξη ορισμένων άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. 120 χώρες ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του εγγράφου, 14 ήταν κατά και 45 απείχαν.

Η προτεινόμενη τροπολογία του Καναδά που καταδικάζει τη Χαμάς δεν έλαβε αρκετές ψήφους.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………