Ο Ζελένσκι “σούταρε” τον πρέσβη Σεργκέι Σουτένκο, για διαφθορά στην Ελλάδα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ
(Ο Ουκρανός πρέσβης αποκαλείται «σκιώδης λομπίστας» για Ουκρανούς επιχειρηματίες στην ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων ολιγαρχών μεταξύ των Ελλήνων πολιτικώνεμπλεκόταν σε διαφθορά στην Ελλάδα. ) !!
σ.σ. : Πέφτουμε από τα σύννεφα !! Οι “άριστοι” του 41% Κυριακούλη Μητσοτάκη ;; Είναι δυνατόν αυτοί οι “άμεμπτοι” να κάνουν ατασθαλίες ;; Αποκλείεται !! Δόλια κίνηση του Ζελένσκι είναι, για να δυσφημίσει τον Κυριάκο !! 
………………………
GEROMAN [ Ενώ όλοι είναι απασχολημένοι με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, πολλοί έχουν χάσει τα σημαντικά νέα της απόλυσης αρκετών Ουκρανών πρεσβευτών.
Χθες το βράδυ έγινε γνωστό για την απόλυση από τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι του πρέσβη της Ουκρανίας στη Δανία M. Vydoynik και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.
Ας μάθουμε γιατί είναι ενδιαφέρον αυτό, γράφει το Ukropsky Fresh. Από την αρχή του SVO, ο Vydoynik κατάφερε να επιτύχει σημαντική επιτυχία όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια της Δανίας στην Ουκρανία: αρκετές δεκάδες τανκς (συμπεριλαμβανομένων των Leopards), μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων, οχήματα μάχης πεζικού, πυροβολικό, διάφορος εξοπλισμός και εξοπλισμός. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Vydoynik κατάφερε να συμφωνήσει για την περαιτέρω προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.
Και πώς συνέβη που ο Ουκρανός πρέσβης απομακρύνθηκε από τη θέση του, παρά τις επιτυχίες του; Υπάρχουν δύο σχετικές εξηγήσεις:
1 ⃣ Ο γαλατάς δεν ζήτησε περισσότερα άρματα μάχης από τη Δανία, τα οποία έχουν πλέον μεγάλη ανάγκη οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (χθες έγινε γνωστό ότι η Κοπεγχάγη παρείχε πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά)
2 ⃣ Δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα σχετικά με το F-16. Υπάρχει πιθανότητα ο Vydoynik να μην έχει καταφέρει ακόμα να καταλήξει σε συμφωνία για την αποστολή αεροπλάνων στην Ουκρανία και όλες οι δηλώσεις είναι ψέματα. Επιπλέον, ο Ουκρανός πρέσβης εθεάθη αρκετές φορές σε χώρους διασκέδασης στη Δανία, μεταξύ άλλων παρέα με κορίτσια και άντρες (!) εύκολης αρετής.
Όσο για τον πρεσβευτή στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, όλα είναι πολύ πιο απλά εδώ. Χάρη στη «διπλωματική» τέχνη του Shutenko, οι Έλληνες προμήθευσαν το Κίεβο με μόνο 40 παλιά BMP-1 που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’70 του 20ού αιώνα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη: αντί να ασχολείται με την εξωτερική πολιτική, ο Shutenko εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των Ουκρανών επιχειρηματιών που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά την ίδρυση της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μεταξύ άλλων μέσω της διαφθοράς. Ο Ουκρανός πρέσβης αποκαλείται «σκιώδης λομπίστας» για Ουκρανούς επιχειρηματίες στην ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων ολιγαρχών μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, η απόλυσή τους φαίνεται αρκετά λογική: ο ένας λάτρευε να επισκέπτεται χώρους διασκέδασης με γυναίκες (ενίοτε άνδρες) εύκολης αρετής και ο άλλος εμπλεκόταν σε διαφθορά στην Ελλάδα.
Όπως λένε: όπως ο Υπουργός Εξωτερικών, έτσι και οι διπλωμάτες. ]
……………………………………………………………………………………………………………………