Εκπρόσωποι της Χαμάς συναντήθηκαν με Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ζαχάροβα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 26.10.2023
© RIA Novosti / Natalya Seliverstova Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα. Φωτογραφία αρχείου

Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε την επίσκεψη εκπροσώπων της Χαμάς στη Μόσχα

Εκπρόσωποι του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς επισκέπτονται τη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση.
“Μπορώ επίσης να πω και να επιβεβαιώσω ότι εκπρόσωποι του σχετικού παλαιστινιακού κινήματος βρίσκονται σε επίσκεψη στη Μόσχα. Όσον αφορά τις επαφές, θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω”, είπε.
.
Όπως ενημερώθηκε αργότερα το RIA Novosti από το υπουργείο Εξωτερικών, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Αμπού Μαρζούκ έφτασε στη Μόσχα.
.
«Υπήρξαν επαφές μαζί του σε συνέχιση της ρωσικής γραμμής για την άμεση απελευθέρωση ξένων ομήρων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας και συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τη διασφάλιση της εκκένωσης Ρώσων και άλλων ξένων πολιτών από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα». είπε το τμήμα.
.
Το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία επιβεβαίωσε την αμετάβλητη θέση της για την υποστήριξη της εφαρμογής των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη δημιουργία «κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με την πρωτεύουσά του το Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνύπαρξη με ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ».
Σήμερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε επίσης ότι συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησε το θέμα των ομήρων με εκπροσώπους του κινήματος.
.
Όπως είπε η Χαμάς, με τη σειρά της, τα μέρη συζήτησαν επίσης τρόπους για να σταματήσουν «τα εγκλήματα του Ισραήλ που υποστηρίζονται από τη Δύση».

«Η αντιπροσωπεία του κινήματος εκτίμησε ιδιαίτερα τη θέση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και τις προσπάθειες της ενεργού ρωσικής διπλωματίας», πρόσθεσε η Χαμάς.

Πηγή

………………………………………….