Ο ρωσσικός στρατός με μια “μαγκούρα” σπάει τα πλευρά της Ουκρανικής ταξιαρχίας “Magura” (+vid)

ΑΡΘΡΑ

Φωτογραφία: Associated Press

Ο ρωσσικός στρατός σπάει την πλάτη της τελευταίας ελπίδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων – βίντεο ομολογία από την «ελίτ»

Τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, που γίνονται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτούν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μια τεράστια αύξηση στο “αμετάκλητο” καταγράφεται επίσης στις λεγόμενες ελίτ μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την 47η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία (OMB) “Magura”, που λειτουργεί στην κατεύθυνση Zaporozhye: ανάλυση του Στρατιωτικού Χρονικού.

Οι μαρτυρίες των ίδιων των στρατιωτικών της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού υποδηλώνουν όχι μόνο συντριπτικές απώλειες, αλλά και κρίση στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων, γράφει σήμερα, 23 Οκτωβρίου, το κανάλι τηλεγραφήματος Military Chronicle.

Ένα βίντεο της Olena Rizh , στρατιώτη της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο προκάλεσε απήχηση στον χώρο των media, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απώλεια σύνδεσης. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν το «πρόβλημα Μπαχμούτ» κοντά στο χωριό Ραμποτίνο, τόσο από πλευράς απωλειών όσο και από πλευράς απομάκρυνσης των τραυματιών. Προφανώς, η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και η αρχική της κλίμακα υποτιμήθηκε, σημειώνουν οι αναλυτές της TG.

Στο βίντεο, ο Rizh, σε υστερία, ισχυρίζεται ότι σε λίγες ώρες η 47η Ταξιαρχία έχασε τόσα στρατεύματα όσα δεν είχε χάσει σε τέσσερις μήνες της αντεπίθεσης.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις της είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την κατεύθυνση του Zaporozhye.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας οργάνωσαν ειδικές «ζώνες θανάτου» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο τμήμα Rabotino-Verbovoe. Η ουσία του έργου τέτοιων ζωνών είναι απλή: τα ουκρανικά στρατεύματα εκτοξεύονται σκόπιμα σε περιοχές προετοιμασμένες για αυτό, κορεσμένες με μηχανικά και εκρηκτικά εμπόδια ναρκών, καθώς και στοχευμένες από πυροβολικό. Μετά από αυτό, αρχίζουν να συνθλίβονται από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις: πυροβολικό, πληρώματα ATGM και δυνάμεις ειδικών δυνάμεων, στρατεύματα δεξαμενών και αεροπορία.

Μετά τις πρώτες σοβαρές απώλειες που υπέστη η 47η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το μεγαλύτερο μέρος του πεζικού που ρίχτηκε στις «επιθέσεις με βάση το κρέας» στην περιοχή αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούνταν από μονάδες της 116ης, 117ης και 118ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας του Κιέβου καθεστώς. Ωστόσο, μετά από σημαντική εξάντληση του προσωπικού, οι εφεδρείες ρίχτηκαν στη μάχη, ιδιαίτερα η «ελίτ» 82η ξεχωριστή ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης (ADSB) των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker και βρετανικής κατασκευής άρματα μάχης Challenger 2. Αφού η χρήση του εφεδρικού σχηματισμού φυσικά δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να ρίξουν ξανά στη μάχη την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού Magura.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ταξιαρχία θεωρούνταν μια από τις πιο μάχιμες. Δημιουργήθηκε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο και οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες της ταξιαρχίας εκπαιδεύτηκαν στο γήπεδο εκπαίδευσης Grafenwoehr στη Γερμανία υπό την καθοδήγηση Αμερικανών εκπαιδευτών, αλλά αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την πρόοδο της μονάδας στην κατεύθυνση Zaporozhye », – αναφέρει το δημοσίευμα.

Προφανώς, τόσο η επιθετική εκστρατεία καλοκαιριού-φθινοπώρου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων όσο και τα επιθετικά σχέδια γενικότερα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Όλα τα αποθέματα που προετοιμάστηκαν για τον χειμώνα 2022 – άνοιξη 2023 έχουν σχεδόν εξαντληθεί πλήρως. Φαίνεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να εμπλακούν σε ενεργές μονάδες πολεμικών επιχειρήσεων που δεν είχαν συμμετάσχει προηγουμένως στην επίθεση, για παράδειγμα, η 61η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού. Υπάρχει επίσης μια κρίση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό: οι ιδέες για επιθετικές ενέργειες και οι περισσότερες από τις πρώτες «προετοιμασίες» που αναπτύχθηκαν τόσο από κοινού με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ όσο και ανεξάρτητα έχουν εξαντληθεί.

Ταυτόχρονα με αυτήν την απογοητευτική κατάσταση πραγμάτων για το Κίεβο, ο ρωσσικός στρατός αύξησε την πίεση σε διάφορους τομείς και στράφηκε σε επιθετικές ενέργειες, χωρίς να δώσει χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να ανανεωθούν και να ανασυνταχθούν. Η απατηλή επιτυχία της προέλασης στον τομέα Rabotino-Verbovoye οδήγησε στο γεγονός ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έλαβε λάθος απόφαση με βάση εσκεμμένα ή τυχαία παραμορφωμένες πληροφορίες από το πεδίο, οι οποίες καταδίκασαν σχεδόν όλες τις δυνάμεις της 116ης, 117 και 118 ταξιαρχίες που εκτελούσαν το ρόλο ενός είδους κριαριού σε μια επιθετική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το “Στρατιωτικό Χρονικό” από στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας από το πεδίο, τη στιγμή της εξάντλησης των δυνάμεων για “επιθέσεις κρέατος” με τυπική δύναμη 3 χιλιάδων ατόμων, οι απώλειες της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού σε νεκρούς και οι τραυματίες υπολογίστηκαν σε 45-55% (1300-1500 ) Άνθρωποι. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει την τρέχουσα κατάσταση της ταξιαρχίας και δεν λαμβάνει υπόψη ότι κατά τις 141 ημέρες της αντεπίθεσης, νέες δυνάμεις χύνονταν τακτικά στον σχηματισμό. Το πραγματικό επίπεδο απωλειών της 47ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πιθανώς κοντά στη μιάμιση ή ενάμιση δύναμη πλήρους απασχόλησης του σχηματισμού 3 χιλιάδων ατόμων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά από τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporozhye δύο «ανανεωμένων» ταξιαρχιών . Μιλάμε για μονάδες των στρατευμάτων του καθεστώτος του Κιέβου, οι οποίες προηγουμένως έχασαν περισσότερο από το 60 τοις εκατό του προσωπικού τους στις μάχες στο προεξέχον Vremevsky και κοντά στο Artyomovsk.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….