Ο Μητσοτάκης στο Ισραήλ: Είμαστε φίλοι του Ισραήλ, αλλά πώς μπορούμε χωρίς μεγάλες θυσίες;

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (αριστερά), ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα κατά την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. Φωτογραφία: Reuters/A. Κωνσταντινίδη

σ.σ. : Όπως και στο θέμα της Ουκρανίας, που είπε “Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία” , έτσι κι εδώ, ο Μητσοτάκης μόνος του αποφασίζει και μόνος του μιλάει. Ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι Έλληνες με κάποιο δημοψήφισμα για τις όποιες θελήσεις τους ή για τις αντιδράσεις τους !! Πως μπορεί, ένας να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να έχει ρωτήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα τους πολίτες ; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκφράζει μόνο τις δικές του σκέψεις !! Ποιές θυσίες έκανε για τους Έλληνες ;;

…………………..

Μητσοτάκης: Είμαστε φίλοι του Ισραήλ, αλλά πώς μπορούμε χωρίς μεγάλες θυσίες;

Η (κυβέρνηση της Αθήνας) υποστηρίζει άνευ όρων το Ισραήλ στην τρέχουσα παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα, 23 Οκτωβρίου, ο (επικεφαλής της κυβέρνησης των Αθηνών) Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του (επικεφαλής της κυβέρνησης των Αθηνών) , ο Μητσοτάκης έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, αν και η επίσκεψη δεν είχε προαναγγελθεί.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οργή και την πικρία του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης τόνισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επανέλαβε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι, να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς και να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση». – λέει το μήνυμα.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη που στάθηκε στο πλευρό του Ισραήλ.

«Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού σε αυτή τη σκοτεινή ώρα. Αυτή είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. «Είμαστε στο πλευρό του πολιτισμού και πρέπει όλοι να ενωθούμε ενάντια στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος » , δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι ήρθε όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά και ως «αληθινός φίλος».

«Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά τρομερό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Έχουμε κάνει μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού». – είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό που συμβαίνει δεν θα οδηγήσει σε μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

«Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και ελπίζουμε ότι ό,τι συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλες απώλειες ζωής. Μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας.» – διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης.

Όπως μετέδωσε η EADaily , το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης στο έδαφος της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Οι πνευματικοί ηγέτες των χριστιανών της Ιερουσαλήμ τόνισαν ότι «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χωρίς προειδοποίηση και οδήγησαν στην έκρηξη» μιας ορθόδοξης εκκλησίας.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………