Οι ΗΠΑ είπαν ΟΧΙ σε ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη και φέρνουν δικό τους στα μέτρα τους !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κτήριο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη - RIA Novosti, 1920, 22/10/2023
© AP Photo/EDUARDO MUNOZ Κτήριο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία αρχείου

σ.σ. : Η απόλυτη διπλοπροσωπία των παγκοσμιοποιητών !! Ούτε καν το “να σε σφάξω να σε αλοίψω μέλι” !!

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την έγκριση του ρωσσικού σχεδίου ψηφίσματος για τη Γάζα, στο Σ.Α. του ΟΗΕ

Το Σ.Α. του ΟΗΕ δεν αποδέχθηκε τις τροπολογίες της Ρωσσίας που καταδικάζουν την επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα

Ούτε καν κατ’ επίφασιν κάποιο δείγμα ανθρωπισμού !! Απλώς θέλουν όλον τον κόσμο να ακολουθήσει σώνει και καλά το american dream

Περιέργως, δεν τους είδαμε να φέρνουν κάποιο ψήφισμα και για το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) …

……………

Οι ΗΠΑ προετοίμασαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Χαμάς χωρίς να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος για την κατάσταση γύρω από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, καταδικάζοντας τη Χαμάς, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά δεν ζητούσε κατάπαυση του πυρός, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Πριν από περίπου μία ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησαν το σχέδιο ψηφίσματός τους», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Όπως σημειώνεται στο προσχέδιο, αντίγραφο του οποίου έλαβε το RIA Novosti, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «απορρίπτει κατηγορηματικά και καταδικάζει την τερατώδη τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, η οποία έλαβε χώρα στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου».
.
Το σχέδιο ψηφίσματος επιβεβαιώνει επίσης το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην ατομική και συλλογική αυτοάμυνα. Το κείμενο ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων «που συνελήφθησαν από τη Χαμάς». Το προσχέδιο ζητά επίσης σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των αμάχων.
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε ένα σχέδιο ψηφίσματος από τη Βραζιλία που ζητούσε να αρθεί το αίτημα του Ισραήλ να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Γάζας στα νότια της λωρίδας. Το έγγραφο της Βραζιλίας ζητούσε επίσης ανθρωπιστικές παύσεις.

………………………………………………………………………………………………..