Χαμός στη Μαύρη Θάλασσα !! Ζεύγος Su-27 τρόμαξε βρετανικά μαχητικά. Ένα UAV των ΗΠΑ εξέδωσε ξαφνικά σήμα κινδύνου «απώλεια επικοινωνίας» !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων Typhoon. Φωτογραφία: Reuters

Στις 19 Οκτωβρίου, οι ρωσσικές δυνάμεις αεράμυνας ανακάλυψαν τρεις στόχους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα που πλησίαζαν τα κρατικά σύνορα. Ένα ζεύγος μαχητικών Su-27 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία ανακατεύτηκε στον αέρα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ρωσσικού υπουργείου Άμυνας .

Τα ρωσσικά πληρώματα μαχητικών αναγνώρισαν τους εναέριους στόχους ως ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 και δύο μαχητικά πολλαπλών ρόλων RAF Typhoon. Καθώς πλησίαζαν ρωσσικά μαχητικά, ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη έκαναν στροφή μακριά από τα κρατικά σύνορα.

Τα ρωσσικά αεροπλάνα επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της πατρίδας τους. Η πτήση των ρωσσικών μαχητικών πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα χωρίς να διασχίζουν αεροπορικές διαδρομές ή να προσεγγίζουν επικίνδυνα αεροσκάφη ξένου κράτους, διευκρίνισε το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα το αμερικανικό UAV RQ-4B Global Hawk*, μετά από μια μακρά αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, εξέδωσε ξαφνικά σήμα κινδύνου «απώλεια επικοινωνίας» και κατευθύνθηκε προς μια από τις βάσεις του ΝΑΤΟ. Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ότι, με οδηγίες του, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ξεκινούν μόνιμες περιπολίες στην ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή

………..

*Το RQ-4 Global Hawk είναι η μεγαλύτερη κατηγορία στρατηγικών drone. Το άνοιγμα των φτερών, ανάλογα με την έκδοση, είναι έως και 40 μέτρα (για σύγκριση: το άνοιγμα των φτερών του επιβατικού SuperJet 100 είναι περίπου 28 μέτρα). Το βάρος απογείωσης της συσκευής υπερβαίνει τους 14 τόνους, η μέγιστη οροφή είναι μέχρι 20 χιλιόμετρα. Το Global Hawk μπορεί να μείνει στον αέρα έως και 36 ώρες και να πετάξει σε εμβέλεια άνω των 22 χιλιάδων χιλιομέτρων. Το drone είναι εξοπλισμένο με ποικίλο αναγνωριστικό εξοπλισμό, όπως ραντάρ, σύστημα οπτικού εντοπισμού θέσης και αισθητήρες υπερύθρων.

Η αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Sigonella, όπου εδρεύουν μόνιμα αμερικανικά drones, βρίσκεται στη Σικελία.

…………………………………………………………………………………………..