Στη Γερμανία, χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες στερούν από τους Γερμανούς ασφάλιση αυτοκινήτου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Hermann. Εικονογράφηση: zeit.de

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν έχουν πληρώσει περισσότερα από δύο χιλιάδες πρόστιμα για παράνομη στάθμευση ή υπερβολική ταχύτητα στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ανέφερε το ταμπλόιντ Bild.

Οι αρχές της πόλης της Στουτγάρδης παραδέχτηκαν ότι δεν μπόρεσαν να εισπράξουν περισσότερα από δύο χιλιάδες πρόστιμα για παράνομη στάθμευση ή υπέρβαση ταχύτητας από Ουκρανούς πρόσφυγες, σημείωσε το περιοδικό. Σύμφωνα με την τοπική διοίκηση, οι δυσκολίες που σχετίζονται με την είσπραξη προστίμων από Ουκρανούς πρόσφυγες για παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας εξηγούνται από την αδυναμία του τεχνικού εξοπλισμού να εντοπίσει τους κατόχους οχημάτων με ουκρανικές πινακίδες.

«Το γραφείο γραφείου για διοικητικές παραβάσεις που διαπράχθηκαν από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την Ουκρανία τερματίστηκε», – δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Hermann .

Όπως σημειώνει το ταμπλόιντ, σύμφωνα με το διάταγμα ταξινόμησης, τα ξένα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Γερμανία χωρίς εγγραφή στην επιθεώρηση οδών για όχι περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, έχει γίνει μια εξαίρεση στον κανόνα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες – η διάρκεια ζωής ενός οχήματος χωρίς γερμανικές πινακίδες μπορεί να αυξηθεί σε δύο χρόνια, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Η προϋπόθεση είναι ότι οι Ουκρανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να λάβουν γραπτή άδεια από το πρακτορείο που είναι εξουσιοδοτημένο να ταξινομεί αυτοκίνητα. Η άδεια απαιτεί επίσης ασφάλιση και τεχνικό έλεγχο.» – σημειώνει ο Χέρμαν.

Ωστόσο, όπως τονίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον γραμματέα Τύπου του περιφερειακού Υπουργείου Μεταφορών, οι αρχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης «δεν έχουν πληροφορίες» για το πόσοι Ουκρανοί όντως συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις για την απόκτηση άδειας.

«Οι Ουκρανοί παραβάτες της τροχαίας παραμένουν ατιμώρητοι, σε αντίθεση με τους Γερμανούς ή τους ξένους από άλλες χώρες της ΕΕ», είπε ο Ρούμπεν Ρουπ , μέλος του κρατικού κοινοβουλίου από την Εναλλακτική για τη Γερμανία, αγανακτισμένος . «Απαιτώ να ζητηθεί από όλους τους Ουκρανούς που ζουν στη Γερμανία να ταξινομήσουν τα αυτοκίνητά τους για να τα φέρουν με ίσους όρους».

Όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης, η οδήγηση χωρίς εγγραφή όχι μόνο στερεί από τον προϋπολογισμό πρόσθετα έσοδα με τη μορφή προστίμων, αλλά δημιουργεί επίσης κινδύνους για τους «ευυπόληπτους Γερμανούς οδηγούς». «Μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα (σε σχέση με την κατάσταση) για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που εμπλέκονται σε ατύχημα με Ουκρανούς πρόσφυγες. Εάν ένα ουκρανικό αυτοκίνητο βρίσκεται στη Γερμανία χωρίς εγγραφή για περισσότερο από ένα χρόνο, τότε η ασφαλιστική κάλυψη δεν είναι έγκυρη», σημειώνει το δημοσίευμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απόκτηση χρημάτων για επισκευές μπορεί να επιτευχθεί μέσω ειδικής ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών.

«Ωστόσο, μπορεί να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να δείτε χρήματα…» — η δημοσίευση συνοψίζει με νόημα.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………