Μέλος της Ισραηλινής Κνεσέτ, τιμωρήθηκε επειδή κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι διέπραξε σφαγή στη Γάζα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Avgerinos Thanassis Ακατανόητο και υποκριτικό γιατί ως Ελλάδα υποστηρίζουμε έναν εξτρεμιστή ακροδεξιό πρωθυπουργό, που μόλις και μετά βίας κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση κι έχει ανάγκη τους εξτρεμιστές ισλαμιστές για να επιβιώσει πολιτικά και δεν συνομιλούμε με την αντιπολίτευση του Ισραήλ, τους μόνους λογικούς ανθρώπους στη χώρα αυτή. Κι αν δεν το κάνει η κυβέρνηση, ας το κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ή χρειάζεται άδεια;
…………..
ΑΛΦΕΙΟΣ : Αγαπητέ Θανάση, ως έγκριτος δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζεις τι έχει πει ο Τζέφρυ (Γιωργάκης) Παπανδρέου, πριν χρόνια … !!
…………..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Ισραηλινό μέλος της Κνεσέτ Ofer Cassif ( @ofercass ) αποκλείστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Κνεσέτ από τις συνεδριάσεις και τις συνεδριάσεις της Κνεσέτ για 45 ημέρες.
Η απαγόρευση αποφασίστηκε μετά από μια σειρά επικριτικών συνεντεύξεων σε ξένα μέσα ενημέρωσης στις οποίες ο MK Cassif κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι διέπραξε σφαγή στη Γάζα.
.
Ακολουθεί η επίσημη απάντηση του Cassif:
 ➡ Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης στο Ισραήλ.
 ➡ Σε κάθε συνέντευξή μου, καταδίκασα έντονα και ωμά και εξέφρασα τη βαθιά μου αποστροφή για τις εγκληματικές σφαγές από τη Χαμάς. Οι πολιτικές μου δηλώσεις κατά της κατοχής και του πολέμου δεν είναι δηλώσεις κατά του κράτους του Ισραήλ, αφού η ειρήνη και η δικαιοσύνη υπηρετούν επίσης αυτό και τους πολίτες του.
Όλοι οι Ισραηλινοί βλάπτονται σοβαρά από την αιώνια αιματοχυσία και τη στένωση του δημοκρατικού χώρου. Η ισραηλινή κυβέρνηση πραγματοποιεί πράγματι μια σφαγή στη Γάζα και επιθυμούσε πόλεμο και βία για να ακολουθήσει την πολιτική της. Οι δηλώσεις μου είναι νομικές και νόμιμες πολιτικές.
Η τιμωρία μου είναι μια μορφή πολιτικής δίωξης. Η «κυβέρνηση των φρικαλεοτήτων» φέρνει καταστροφή τόσο στον λαό του Ισραήλ όσο και στον παλαιστινιακό λαό, και τώρα διεξάγει επίσης μια εκστρατεία κυνηγιού τύπου Μακαρθισμού ενάντια στις επικριτικές φωνές μέσα στην ισραηλινή κοινωνία».
Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες δεν θα σιωπήσω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές για την πραγματοποίηση των οποίων εκλέχτηκα – ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη για όλους. Πηγή
«Rivers of Blood» – Το Ισραήλ κατευθύνεται προς τον ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ; Εν μέσω της εθνοκάθαρσης της Γάζας από το Ισραήλ, η κυβέρνηση Νετανιάχου ψηφίζει νόμο για τη φυλάκιση Ισραηλινών αντιφρονούντων και τη διανομή όπλων σε φασιστικές πολιτοφυλακές. Πηγή

………………………………………………………………………………………………