Γερμανία. Η Sahra Wagenknecht ιδρύει το δικό της κόμμα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Συμμαχία Sahra Wagenknecht»
Τώρα είναι ξεκάθαρο: η Sahra Wagenknecht θα ιδρύσει το δικό της κόμμα
Η Sahra Wagenknecht θα ιδρύσει το δικό της κόμμα. Η αριστερή πολιτικός φαίνεται ότι θέλει να το ανακοινώσει τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ.

Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, τώρα επιβεβαιώθηκε: η Sahra Wagenknecht θα ιδρύσει νέο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ZDF και του «Spiegel» , η αριστερή πολιτικός θέλει να το ανακοινώσει τη Δευτέρα στην ομοσπονδιακή συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, το μέσο δεν έλαβε δήλωση από το γραφείο της.

Η Wagenknecht και οι υποστηρικτές της συζητούσαν για την ίδρυση ενός κόμματος εδώ και μήνες και είχαν εκφράσει δημόσια αυτές τις σκέψεις αρκετές φορές. Σύμφωνα με το «Spiegel», η Wagenknecht θα παρουσιάσει πρώτα δημόσια την ίδρυση του σωματείου «BSW – For Reason and Justice eV» τη Δευτέρα. Αυτό θεωρείται ένα είδος προκαταρκτικού βήματος για την ίδρυση ενός κόμματος. Είναι ήδη εγγεγραμμένος ο τίτλος. Το “BSW” σημαίνει “Alliance Sahra Wagenknecht”. Για το σκοπό αυτό θα παρουσιαστεί ένα είδος προσχέδιο προγράμματος. Στο συνέδριο, ο Wagenknecht θα δώσει «μια ξεκάθαρη προοπτική» για την ίδρυση του κόμματος που θα υπηρετήσει η ένωση.

Το περιοδικό επικαλέστηκε πηγές από το περιβάλλον της Βάγκενκνεχτ. Το ZDF επίσης αρχικά δεν κατονόμασε μια πηγή. Όταν ρωτήθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου, το γραφείο της Βάγκενκνεχτ είπε ότι δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το dpa έμαθε από το περιβάλλον της Βάγκενκνεχτ ότι η απόφαση για ίδρυση κόμματος βρισκόταν στη διαδικασία για αρκετό καιρό.

Η Wagenknecht έχει διασπαστεί με την Αριστερά σε σημαντικά ζητήματα όπως η μεταναστευτική πολιτική και η κλιματική πολιτική. Πρόσφατα είπε δημόσια ότι η σχέση της με την αριστερά είχε τελειώσει για εκείνη. Σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία κομματικής διαγραφής.

Πηγή

………………………………………………………………………………………..