Ο Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 17/10/2023

Ο Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο φόρουμ «Μία ζώνη, ένας δρόμος».

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο για διήμερη επίσκεψη, όπου θα μιλήσει στα εγκαίνια του φόρουμ «Μία ζώνη, ένας δρόμος» και θα πραγματοποιήσει μια σειρά διμερών συναντήσεων, μία από τις οποίες είναι με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το αεροπλάνο του Πούτιν προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Ο αρχηγός του ρωσσικού κράτους αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με συνομιλία με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Βο Βαν Θουόνγκ. Στη συνέχεια προγραμματίζονται περισσότερες συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης , Σέτθα Ταουέσιν .

Στη συνέχεια, θα υπάρξει επίσημη τελετή συνάντησης μεταξύ του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και των αρχηγών των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο φόρουμ «One Belt, One Road», φωτογράφηση και δεξίωση. Στη συνέχεια, ο Πούτιν σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Μογγολίας , Ukhnagiin Khurelsukh , και τον ηγέτη του Λάος, Thongloun Sisoulith . Δεν αποκλείονται άλλες συναντήσεις αυτήν την ημέρα.

Ο Ρώσσος ηγέτης προσκλήθηκε στο φόρουμ One Belt, One Road ως επικεφαλής προσκεκλημένος. Θα είναι ο δεύτερος που θα μιλήσει στα εγκαίνια του φόρουμ στις 18 Οκτωβρίου, μετά τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.

Στις 18 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί επίσης συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Κίνας και της Ρωσσίας. Η ατζέντα θα περιλαμβάνει θέματα διμερών σχέσεων και τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης· οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια – σε διευρυμένη και σε στενή μορφή. Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει ότι ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ μπορούν να επικοινωνήσουν ένας προς έναν εκτός των διαπραγματεύσεων.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………..