Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθενοφόρο στις Βρυξέλλες - RIA Novosti, 1920, 17/10/2023

Τυνήσιος ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

Ο 45χρονος Τυνήσιος Abdesalem L., ο οποίος φέρεται να ήταν γνωστός στις βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών για τις ριζοσπαστικές του απόψεις, είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο Σουηδούς φιλάθλους, ανέφερε η τοπική πύλη Sudinfo .

Ερευνήθηκε το σπίτι του υπόπτου, ο οποίος ζει στην κοινότητα Skarbek των Βρυξελλών, ο οποίος παραμένει ελεύθερος και αναζητείται.

Ο ίδιος ο δράστης κατέγραψε αργότερα ένα βίντεο στο οποίο δήλωνε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και τη δολοφονία «απίστων».

Ο αγώνας της εθνικής ομάδας Σουηδίας-Βελγίου διακόπηκε επειδή οι ποδοσφαιριστές της Σουηδίας αρνήθηκαν να βγουν στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, όταν έμαθαν για την τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία αρχικά δεν άφησε οπαδούς να βγουν από το γήπεδο, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε η εκκένωση. Το κέντρο κρίσης συνέστησε στους φιλάθλους να επιστρέψουν αμέσως στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο τους και να μην βγουν πουθενά.

Η αστυνομία των Βρυξελλών δεν βλέπει ακόμη σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής επίθεσης σε Σουηδούς οπαδούς ποδοσφαίρου και της σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, δήλωσε εκπρόσωπος της έρευνας στο τηλεοπτικό κανάλι LN24 .

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πιθανή σχέση μεταξύ αυτής της πράξης και της παλαιστινιο-ισραηλινής κατάστασης», είπε.

Εκπρόσωπος της έρευνας ανέφερε ότι η εθνικότητα των θυμάτων «θα μπορούσε να ήταν ο λόγος της επίθεσης».

Τελικά οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη· ο άνδρας πέθανε στην εντατική από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTBF .

Πηγή πληροφοριών

……………………………………………………………………………………………..