Ο Αλίεφ ύψωσε την κρατική σημαία του Αζερμπαϊτζάν στο Στεπανακέρτ του σβησμένου από τον χάρτη Αρτσάχ …

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε την κρατική σημαία του Αζερμπαϊτζάν στο Χανκέντι
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε την κρατική σημαία του Αζερμπαϊτζάν στο Χανκέντι
σ.σ. : Θλίψη … αλλά η θλίψη είναι ένα συναίσθημα που εκφράζει τα τετελεσμένα … Αναρωτιόμαστε μόνο, αν οι Ασιάτες μογγόλοι εμφανίζονταν και κατακτούσαν το Παρίσι, για παράδειγμα, και εκτόπιζαν τους Γάλλους από εκεί, πως θα αισθάνονταν και πως θα αντιδρούσαν (αν αντιδρούσαν) αν έβλεπαν αλλότριες σημαίες να ανεμίζουν στον πύργο του Άϊφελ …
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε την κρατική σημαία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Khankendi (Στεπανακέρτ), αναφέρει το κρατικό πρακτορείο της χώρας AzerTaj .
«Στις 15 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev ύψωσε την κρατική σημαία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Khankendi», αναφέρει το μήνυμα.
.
Αναφέρεται επίσης ότι το κρατικό έμβλημα του Αζερμπαϊτζάν είναι εγκατεστημένο στο διοικητικό κτίριο στο κέντρο του Khankendi.
.
Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι ο Αλίεφ ύψωσε την κρατική σημαία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Agder (αρμενική ονομασία Mardakert) κοντά στο Khankendi.
.
Το Ναγκόρνο Καραμπάχ , το οποίο κήρυξε την απόσχισή του από την ΣΣΔ του Αζερμπαϊτζάν πριν από 35 χρόνια και, μετά την ένοπλη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν το 1992-1994, υπήρξε για πολλά χρόνια ως μη αναγνωρισμένη δημοκρατία με κέντρο το Στεπανακέρτ (Χακέντι), ανακοίνωσε τη λήξη της ύπαρξη την 1η Ιανουαρίου 2024.