Τα νοσοκομεία της φτωχής Γάζας μετατρέπονται σε νεκροτομεία – Ερυθρός Σταυρός

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: Fatima Shbair/AP

Τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας «κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νεκροτομεία» καθώς χάνουν την ισχύ τους κατά τη διάρκεια του ισραηλινού βομβαρδισμού του θύλακα, προειδοποίησαν την Πέμπτη εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), μετέδωσε το CNN στις 12 Οκτωβρίου.

Η ανθρωπιστική κρίση αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στη Γάζα, όπου διεθνείς οργανισμοί βοήθειας και τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω έλλειψης τροφής, νερού και ηλεκτρισμού, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις εγκαταστάσεις υγείας.

«Το αέριο χάνει ρεύμα, τα νοσοκομεία χάνουν ρεύμα, βάζουν τα νεογέννητα σε θερμοκοιτίδες, τους ηλικιωμένους ασθενείς που λαμβάνουν οξυγόνο σε κίνδυνο». – δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την Εγγύς και Μέση Ανατολή Fabrizio Carboni .

Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Γάζα σταμάτησε να λειτουργεί επειδή τελείωσε τα καύσιμα, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της ενεργειακής αρχής του παλαιστινιακού θύλακα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν γεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά λόγω του αποκλεισμού από όλες τις πλευρές, τα καύσιμα που χρειάζονται για τη λειτουργία των γεννητριών εξαντλούνται.

Από το περασμένο Σάββατο, οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα έχουν σκοτώσει περίπου 1.200 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 6.000, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι κατακλυσμένα και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και ηλεκτρισμό, προειδοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) την περασμένη Τετάρτη.

Πηγή

………………

Η Πολιορκία του Λένινγκραντ

………………………………………………………………………………….