Fake News τα 40 αποκεφαλισμένα μωρά !! Δημοσιογραφικό έγκλημα ψευδών ειδήσεων !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σπασμένη πύλη στο Κιμπούτς Kfar Aza.  10 Οκτωβρίου 2023 - RIA Novosti, 1920, 10/11/2023

Σαράντα αποκεφαλισμένα μωρά θα καταστρέψουν τη Δύση

Σήμερα, τα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης κυκλοφόρησαν με υλικό για το τρομερό έγκλημα της Χαμάς, που έκανε σφαγή σε έναν από τους ισραηλινούς οικισμούς, μεταξύ των οποίων σκότωσε 40 παιδιά, μερικά από τα οποία αποκεφαλίστηκαν.
.
Αυτή η είδηση ​​είναι ψέμα. Επιπλέον, ο μηχανισμός εμφάνισής του είναι επακριβώς γνωστός. Χθες το βράδυ, η Nicole Zedek, ανταποκρίτρια του ισραηλινού ξένου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού i24News, μίλησε σε ρεπορτάζ για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Kibbutz Kfar Aza. Οι πληροφορίες, φυσικά, εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο αστραπιαία. Ωστόσο, μετά από μερικές ώρες, ήρθε μια διάψευση από αξιωματούχους του Τελ Αβίβ , οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό. Η δημοσιογράφος άρχισε να δικαιολογείται λέγοντας ότι αυτό της το είπαν στρατιώτες που ήταν υπό πίεση από αυτό που συνέβαινε και δεν μπορούσαν να περιγράψουν με ακρίβεια αυτό που είδαν. Ωστόσο, το ψεύτικο έχει ήδη αρχίσει να αποκτά τη δική του ζωή, να διαχέεται στις κύριες σελίδες των Times και άλλων δυτικών μέσων ενημέρωσης σήμερα.
.
Αλλά τότε τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.
Εάν η μυθοπλασία αφορούσε τη Ρωσία , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνέχιζε να αναπαράγεται και να διογκώνεται, προκειμένου τελικά να θαφτεί ήσυχα στα αρχεία των μέσων ενημέρωσης όταν θα έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό της. Αλλά το θέμα αφορά την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση και εδώ όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα.
.
Η κοινή γνώμη στη Δύση (ιδίως στην Ευρώπη ) είναι βαθιά διχασμένη ως προς το θέμα: η δημόσια υποστήριξη προς την Παλαιστίνη εκεί είναι ιστορικά ισχυρή. Επιπλέον, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στις μουσουλμανικές κοινότητες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και των οποίων οι συμπάθειες είναι εμφανείς. Οι ντόπιοι αριστεροί έλκονται παραδοσιακά προς τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις και οι δεξιοί, με τη σειρά τους, προς τις φιλο-ισραηλινές θέσεις.
.
Συνέπειες της καταστροφής από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας - RIA Novosti, 1920, 10/11/2023

.

Οι ενέργειες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εντυπωσίασαν τον κόσμο με την αποτελεσματικότητά τους ( το σύστημα άμυνας και ασφάλειας του Ισραήλ κατέρρευσε για αρκετές ώρες) – και συγχρόνως συγκλόνισε με τη βαναυσότητά της, τα θύματα της οποίας ήταν εκατοντάδες άμαχοι.
Για το εβραϊκό κράτος, αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας – να επιστρατεύσει την υποστήριξή του (ή τουλάχιστον την ουδετερότητα) και να γυρίσει την κατάσταση στην περιοχή υπέρ του. Το Ισραήλ έχασε επιτυχώς αυτή την ευκαιρία, επειδή οι μέθοδοί του δεν ήταν καλύτερες από αυτές της Χαμάς και οι δηλώσεις των αξιωματούχων ήταν σχεδόν ανοιχτά ναζιστικές. Κατεδάφιση κατοικημένων περιοχών με βομβαρδισμούς, συνολικός αποκλεισμός τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, άγρια ​​σκληρή απαγόρευση της παροχής ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα από την Αίγυπτο με την καταστροφή της συνοριακής διέλευσης.
.
Κάτοικος της Λωρίδας της Γάζας κοντά σε κτίρια που καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών - RIA Novosti, 1920, 10/11/2023

.

Ο κόσμος βλέπει το αμοιβαίο μίσος να έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, και οι δύο πλευρές του οποίου έχουν αρνηθεί να σεβαστούν τους νόμους του πολέμου και τις βασικές ανθρωπιστικές αρχές. Σε μια τέτοια σύγκρουση, είναι αδύνατο για έναν αμέτοχο παρατηρητή να επιλέξει την πλευρά που προκαλεί συμπάθεια και συμπάθεια, με βάση το γεγονός ότι είναι πιο αφοσιωμένος στις αρχές του ανθρωπισμού και της ηθικής. Εδώ αρχίζουν να λειτουργούν άλλοι μηχανισμοί. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παίρνει μια απλή και κατανοητή θέση: κάθε βία πρέπει να σταματήσει – και η απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη εδώ και πολύ καιρό για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί.
.
Στη Δύση, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη. Για αυτόν, η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών δεν είναι κάποια μακρινή, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν . Η Ουκρανία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι οι ευλογημένες εποχές των δυτικών στρατιωτικών εκστρατειών, οι οποίες δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κοινό, έχουν τελειώσει.
.
Αλλά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στη Μέση Ανατολή , ακριβώς λόγω της τεράστιας αραβικής και γενικά μουσουλμανικής κοινότητας εντός της ίδιας της Δύσης. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες , που παραδοσιακά ήταν η υποστήριξη του Ισραήλ, ανεξάρτητα από την κομματική ιδιότητα της σημερινής κυβέρνησης, ένα ισχυρό φιλοπαλαιστινιακό λόμπι έχει φυτρώσει και ενισχυθεί, και συγκεκριμένα στο Δημοκρατικό Κόμμα.
.
Το ψεύτικο για τα αποκεφαλισμένα παιδιά ήταν απλώς ένα δώρο της Nicole Zedek στους αντιπάλους του Ισραήλ, γιατί είναι πλέον ένα ακαταμάχητο ατού στα χέρια των υποστηρικτών της Παλαιστίνης με τις κατηγορίες για ψέματα και υπέρ-ισραηλινή προπαγάνδα οποιωνδήποτε ΜΜΕ και πολιτικών που δεν είναι φιλικοί προς τους. Και αυτό είναι καταρχήν μια ενδοδυτική σύγκρουση και τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν το ψεύτικο που αποκαλύφθηκε πριν από τη δημοσίευσή του έδωσαν άλλο ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη που τους είχε ήδη καταστραφεί.
.
Εν κατακλείδι, αξίζει να πούμε ότι μια τέτοια «δημοσιογραφία» προσβάλλει τα πραγματικά θύματα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, λες και ο θάνατός τους δεν ήταν αρκετός για να παράγει το επιθυμητό μιντιακό-πολιτικό αποτέλεσμα. Αλλά ας μείνει αυτό στη συνείδηση ​​της Nicole Zedek και των συναδέλφων της που διαδίδουν τα ψέματα. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ηθικής και ανθρωπισμού σε όσα συμβαίνουν και στις δύο πλευρές.

………………………………………………………..

Το παρακάτω είναι μαρτυρία στον Alpha από τον Τζαμίλ Σουλεϊμάν, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθυντή σε νοσοκομείο της Γάζας.

«Μας χτυπούν συνέχεια, δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό τους βομβαρδισμούς. Χτυπούν σχολές, τζαμιά, νοσοκομεία, ασθενοφόρα, Πανεπιστήμια. Έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα. Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε τίποτα, εδώ και τόσες μέρες. Τουλάχιστον δύο νοσοκομεία έχουν κλείσει. Δεν έχουν αφήσει κανένα σπίτι όρθιο στο Μπετ Χανούν, όλοι φύγαμε από την πόλη και εγώ μαζί με τα παιδιά μου. Όπου βρίσκεται ένα σπίτι, το χτυπούν χωρίς να υπολογίσουν τίποτα. Χτύπησαν ένα σούπερ μάρκετ και 65 άνθρωποι πέθαναν επί τόπου. Ήταν παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες που πήγαν να ψωνίσουν».

Μαρτυρία στον Alpha από τον Τζαμίλ Σουλεϊμάν, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθυντή σε νοσοκομείο της Γάζας. Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η Δύση πανηγυρίζει. Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………….