Το Ισραήλ ρίχνει βόμβες φωσφόρου ή θερμίτη στον νότιο Λίβανο (vid)

News
War Monitor Πυρομαχικά θερμίτη ή φωσφόρου που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις του σιωνιστικού καθεστώτος στο νότιο Λίβανο τώρα.

…………….

Κοινοβουλευτική ερώτηση – E-2313/2009
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Απαγόρευση της χρήσης λευκού φωσφόρου σε συγκρούσεις

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-2313/09
υποβολή: Catherine Stihler (PSE)
προς την Επιτροπή

Ο ισραηλινός στρατός διερευνά επί του παρόντος ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιούσε λευκό φωσφόρο παράνομα κατά την επίθεση που πραγματοποίησε στη Γάζα, η οποία διήρκεσε τρεις εβδομάδες. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται μετά από πλήθος κατηγοριών από ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης, ότι ο στρατός εκτόξευσε βόμβες λευκού φωσφόρου σε περιοχές όπου θα μπορούσαν να πλήξουν αμάχους. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τρεις τέτοιες βόμβες έπληξαν τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού και προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος των προμηθειών τους βοήθειας. Ο λευκός φώσφορος χρησιμοποιείται νόμιμα για τη δημιουργία προπετάσματος καπνού στο πεδίο μάχης, ωστόσο προσκολλάται στο δέρμα του ανθρώπου και προκαλεί εγκαύματα μέχρι το κόκαλο, με αποτέλεσμα να επιφέρει τον θάνατο ή να προκαλεί στους επιζήσαντες επώδυνες πληγές, η επούλωση των οποίων είναι χρονοβόρα. Η κατάποση ή η εισπνοή του μπορούν επίσης να αποβούν θανατηφόρες.

Δεδομένων των επιπτώσεων από τη χρήση του λευκού φωσφόρου σε συγκρούσεις, προτίθεται η Επιτροπή να αναλάβει δράση με στόχο την άμεση απαγόρευσή του;

ΕΕ C 189, 13/07/2010

……………………………………………………………………………………………….