Στη Ναργκίς Μοχαμαντί και στον λαό της Περσίας το Νόμπελ Ειρήνης!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εχασαν στα στοιχήματα, περίμεναν με μεγάλη αισιοδοξία να βγάλουν τον Ζελένσκι και τον Ναβάλνι….

Στην μνήμη της Αμίνι.

Στη Ναργκίς Μοχαμαντί, φυλακισμένη επαναστάτρια για τα δικαιώματα των γυναικών και όχι μόνο, στο Ιράν, απένειμε χθες η επιτροπή Νομπέλ το βραβείο Ειρήνης για το 2023, και στον λαό της Περσίας που χρόνια τώρα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του. Η Μοχαμαντί δεσμεύθηκε σε μήνυμά της από τις  φυλακές Εβίν της Τεχεράνης, όπου κρατείται, ότι θα παραμείνει στη χώρα και θα συνεχίσει τον αγώνα της.

Ενα χρόνο μετά την δολοφονία τηνς Αμίνι χιλιάδες άνθρωποι, που κρατούσαν φωτογραφίες της Αμινί και άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν, πήγαν στις κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες, ζήτησαν την ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Οι διοργανωτές είπαν επίσης ότι ζητούν να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια ενιαία πολιτική απέναντι στους ιερωμένους που κυβερνούν το Ιράν ώστε να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Στην χώρα μας ακόμη η ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος περιμένει , και οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν περιορισμένα θρησκευτικά δικαιώματα και πολλές είναι αναγκασμένες να φορένε το δικό τους (φερετζέ) περιτίλυγμα στο κεφάλι. Επανάσταση, αγώνες ούτε από άντρες, ούτε από γυναίκες στην Ελλάδα. Αγανάκτηση υπάρχει μόνο…