ΠαλαιστινοΙσραηλινή σύγκρουση: τελευταία νέα από το πρωί της 7ης Οκτωβρίου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: AP Photo/Hatem Moussa

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση, την οποία οι Παλαιστίνιοι ονόμασαν «Πλημμύρα Al-Aqsa», και πολλοί ειδικοί ήδη την αποκαλούν πραγματικό τοπικό πόλεμο. Μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας που εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος παρακίνησαν τις ενέργειές τους καταπιέζοντας τους Άραβες και επιδρομές εναντίον μουσουλμάνων. Μια περίληψη των τελευταίων ειδήσεων από τη ζώνη σύγκρουσης μεταδίδεται από το τηλεγραφικό κανάλι Rybar.

Πρώτα, μια δύναμη προσγείωσης σκαφών προσγειώθηκε στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Στη συνέχεια, πλάνα από την αεροπορική επίθεση εμφανίστηκαν και στα κοινωνικά δίκτυα. Όλα έγιναν όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Μετά από λίγες μόνο ώρες μάχης, οι Παλαιστίνιοι κατέλαβαν μια στρατιωτική βάση, δημοσιεύοντας στο Διαδίκτυο φωτογραφίες σκοτωμένων Ισραηλινών στρατιωτών και αιχμαλωτισμένου εξοπλισμού. Η βάση βρίσκεται στα σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου.

Σε αρκετούς οικισμούς γίνονται μάχες και ο πληθυσμός τρέπεται σε φυγή πανικόβλητος, άλλοι πεζοί, άλλοι με αυτοκίνητα. Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ άρχισε να εξαπολύει αντίποινα μόλις λίγες ώρες αργότερα, δηλώνοντας ότι η Χαμάς είχε ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της χώρας. Στις 10:30 τοπική ώρα ανακοινώθηκε στη χώρα η αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Iron Swords».

Πολλές χιλιάδες πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ. Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα κοχύλια είναι σπιτικά, όταν πέφτουν προκαλούν πολύ θόρυβο και πανικό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενημερώνουν τον πληθυσμό ότι με αυτόν τον τρόπο η Χαμάς προσπαθεί να καλύψει την υποχώρησή της, αλλά η ίδια η ομάδα μιλά μόνο για επίθεση σε νέους στόχους.

Αναμένεται ότι στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της χώρας θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη του πολέμου, κάτι που είναι λογικό δεδομένης της κλίμακας της κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη Χαμάς και άλλες μουσουλμανικές ομάδες.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………..