ΗΠΑ. Ο Τραμπ είπε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά από ομιλία σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας - RIA Novosti, 1920, 10/06/2023

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πρωτοφανή γεγονότα συνταράσσουν τις καταχρεωμένες ΗΠΑ !! Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, διώκεται ποινικά με τόσο μένος ένας πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ από τους αντιπάλους του !! Για πρώτη φορά στην ιστορία τους αποπέμφθηκε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ η καρέκλα του ομιλητή δεν καταλήφθηκε ποτέ από άτομο εκτός της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά ο νόμος δεν απαγορεύει αυτή την επιλογή.

Με το κλείσιμο της κυβέρνησης να πλησιάζει στις 17 Νοεμβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν παρατείνει τη χρηματοδότηση, αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει με Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Τραμπ !! Ήδη, έχουμε την πρώτη οπισθοχώρηση του Μπάιντεν, που δεν θα άντεχε μια θεσμική τετ α τετ σύγκρουση με τον Τραμπ, για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας !! Έτσι, πηγές λένε, ότι ο Λευκός Οίκος … «Δεδομένης της απρόβλεπτης κατάστασης στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν πιέζει πλέον το αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αρχικά ήθελε να συμπεριλάβει στη βραχυπρόθεσμη συμφωνία κρατικής χρηματοδότησης» !!

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να αναλάβει προσωρινά τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων εάν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορέσει να συμφωνήσει για άλλον υποψήφιο, είπε σε συνέντευξή του στο Fox News.

“Με ρώτησαν αν θα συμφωνούσα να δεχτώ (αυτή τη θέση. – Επιμ.) για ένα μικρό χρονικό διάστημα για χάρη του κόμματος, μέχρι να έρθουν σε συμφωνία. Δεν το κάνω επειδή το θέλω. Θα το κάνω αν χρειαστεί, αν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια απόφαση», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ, συμφωνεί να αποδεχθεί την τρίτη θέση στην ιεραρχία εξουσίας της χώρας για «περίοδο 30, 60 ή 90 ημερών» – έως ότου τα μέλη του κόμματος συμφωνήσουν σε μια πιο μακροπρόθεσμη επιλογή, πρόσθεσε.

Ο πολιτικός διευκρίνισε ότι το αίτημα προήλθε από τους πολλούς «φίλους» του στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του RIA Novosti, αρκετοί βουλευτές έχουν ήδη πει ότι θέλουν να δουν τον Τραμπ στη θέση, η οποία κενώθηκε μετά την απομάκρυνση του Κέβιν Μακάρθι ως αποτέλεσμα της συγκυριακής σύμπτωσης των θέσεων της δεξιάς πτέρυγας της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας και της Δημοκρατικής μειοψηφίας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, τα “γεράκια” των Δημοκρατικών του Κογκρέσου, απειλούν για αντιπερισπασμό, να κανονίσουν τη δική τους διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, εάν ο νέος ομιλητής της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την υποστήριξη των απομονωτών, αρνηθεί να διαθέσει πόρους στην Ουκρανία. !!

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στη χώρα του american dream, ενώ το εθνικό χρέος των ουσιαστικά χρεοκοπημένων ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα και εκτινάχθηκε στα 33,442 τρισεκατομμύρια δολάρια !!

……………………………………………………………………………………………………………….