$275 δις αύξηση του εθνικού χρέους των ΗΠΑ σε μια ημέρα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
https://www.usdebtclock.org/

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα – αυτό είναι τρία τοις εκατό περισσότερο από το συνολικό χρέος της Ρωσίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti που βασίζονται σε στοιχεία από τα αμερικανικά και ρωσσικά υπουργεία Οικονομικών.

Έτσι, την πρώτη Δευτέρα του νέου οικονομικού έτους, το αμερικανικό εθνικό χρέος εκτινάχθηκε κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια – από 33,167 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 33,442 τρισεκατομμύρια δολάρια, επικαιροποιώντας το ιστορικό υψηλό του. Επιπλέον, πριν από ένα χρόνο, τέτοια ημέρα, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 195 δισεκατομμύρια δολάρια και την περασμένη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, κατά μόλις δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κύρια αύξηση ήταν στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς τα δικά της τμήματα· αυτό το χρέος αυξήθηκε κατά 266 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό χρέος προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκε κατά περίπου εννέα δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, το ρωσσικό εθνικό χρέος την 1η Σεπτεμβρίου ανερχόταν σε 25,6 τρισεκατομμύρια ρούβλια ή 267,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την αρχή του έτους, σε όρους δολαρίου μειώθηκε κατά 57,1 δισεκατομμύρια δολάρια και σε όρους ρούβλι, αντίθετα, αυξήθηκε κατά 2,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ : Συμπέρασμα. Αυτά που λέγαμε στις 11 Ιουλίου 2023…

[ Με τον νόμο που υπέγραψε ο Biden, στις 3 Ιουνίου 2023, το χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $1 τρις !! Σαν 40ήμερο “πένθος” μετά από κηδεία, μοιάζει για την αμερικανική οικονομία, που από το 2021 που ανέλαβε ο Biden, έχει αυξηθεί κατά $4,7 τρις !! Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, μετά τον νόμο – “κηδεία” και το “40ήμερο πένθος” ακολουθούν τα “τρίμηνα”, τα “εξάμηνα”, τα “χρονιάσματα” … και μετά να μαζεύονται κάθε χρόνο οι συγγενείς να θυμούνται τον νεκρό !! ]

Όπως βλέπετε στην πάνω φωτογραφία, από τον Ιούλιο 2023, το ρολόι φόρτωσε κι άλλο $1 τρις στο ήδη χρεοκοπημένο κράτος των ΗΠΑ !!

…………………………………………………………………………………………………