ΗΠΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέλυσε τον Πρόεδρο McCarthy !! Σφάζονται στην ποδιά της Ουκρανίας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Kevin McCarthy - RIA Novosti, 1920, 10/03/2023
σ.σ. : Με το χρέος των ΗΠΑ ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων να κρέμεται ως Δαμόκλειος σπάθη μιας καταστροφικής χρεοκοπίας και ενός μερικού κλεισίματος της αμερικανικής κυβέρνησης, που την έσωσε την τελευταία στιγμή το Κογκρέσο, η αποπομπή του ΜακΚάρθι από την προεδρία διακόπτει τη νομοθετική δραστηριότητα στη Βουλή !! Όμως το κλείσιμο της κυβέρνησης πλησιάζει στις 17 Νοεμβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν παρατείνει τη χρηματοδότηση !! Ουσιαστικά οι ΗΠΑ, έχουν χρεοκοπήσει και αντιδρούν με σπασμωδικές κινήσεις και αλληλοφαγώματα.
…………………

Ο Κέβιν Μακάρθι απομακρύνθηκε από Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέλυσε τον πρόεδρό της Κέβιν Μακάρθι.
.
216 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσής του, 210 ψήφισαν κατά.
.
Η πρωτοβουλία για την απομάκρυνση του McCarthy υποβλήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό Matt Gaetz, δυσαρεστημένος που ο συνάδελφός του συμβιβάστηκε με τους Δημοκρατικούς και εξασφάλισε την υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού 45 ημερών για να αποφευχθεί ένα “shutdown” – μια αναστολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Κατηγόρησε επίσης τον ΜακΚάρθι ότι φέρεται να συμφώνησε σε μια «μυστική συμφωνία» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας .
.
Αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής μειονότητας και της δεξιάς πτέρυγας της Ρεπουμπλικανικής παράταξης ενώθηκαν εναντίον του ΜακΚάρθι.
.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας πρόεδρος της Κάτω Βουλής απομακρύνεται. Οι βουλευτές έκαναν την ίδια προσπάθεια το 1910, αλλά ήταν ανεπιτυχής.
Ο ΜακΚάρθι εξελέγη ομιλητής στις 7 Ιανουαρίου, μετά από πέντε ημέρες και 15 γύρους ψηφοφορίας ρεκόρ.
Ο βουλευτής της Βόρειας Καρολίνας Πάτρικ Μακ Χένρι είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα διατηρήσει αυτή τη θέση μέχρι να επιλεγεί μόνιμος ομιλητής.
.
Το έργο των νομοθετών χωρίς ομιλητή θα παγώσει ουσιαστικά. Τα μέλη της Βουλής θα πρέπει να προτείνουν υποψήφιους για ψηφοφορία και στη συνέχεια θα διεξαχθούν εκλογές. Η διαδικασία θα οργανωθεί από τον ενεργό ομιλητή. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για τη θέση.
.
Όλα αυτά θα συμβούν στο πλαίσιο της αβεβαιότητας με τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά τη λήξη του εγκριθέντος προσωρινού προϋπολογισμού και ελλείψει αποφάσεων για περαιτέρω βοήθεια προς το Κίεβο.

……………………………………………………………………………………………………………..