Γερμανία: Κλινική για τα προβλήματα μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΥΓΕΙΑ

Ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετς θέλει να βελτιώσει περαιτέρω την αντιμετώπιση των ατόμων που πάσχουν από μακροχρόνια προβλήματα μετά από εμβολιασμό ή μόλυνση Corona.

Κλινική εξωτερικών ιατρείων στο Άουγκσμπουργκ για τα προβλήματα μετά τον εμβολιασμό.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, ο πολιτικός του CSU τόνισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κλινική του Άουγκσμπουργκ: “Με απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι άνθρωποι με προβλήματα μετά από εμβολιασμούς ή λοιμώξεις κατά του Covid-19 δεν αφήνονται μόνοι τους. Θα βρουν τα πρόσωπα επαφής στο γενικό ιατρό και στην εξειδικευμένη περίθαλψη”.

Για τα επίμονα προβλήματα υπάρχουν εξωτερικά ιατρεία. “Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ ανοίγει νέους δρόμους και θέλει να δημιουργήσει ένα καινοτόμο και διεπιστημονικό εξωτερικό ιατρείο ειδικά για άτομα με μακροχρόνια και πολύπλοκα προβλήματα μετά τον εμβολιασμό με Covid.

Αυτό το εξωτερικό ιατρείο προσθέτει μια ακόμη σημαντική πτυχή στο υπάρχον φάσμα περίθαλψης για τους πάσχοντες μετά τον εμβολιασμό”, πρόσθεσε ο Holetschek.

Ελπίζει να έρθει πιο κοντά στον στόχο της καλύτερης φροντίδας για τους πάσχοντες, συνδέοντας την κλινική με την έρευνα.

“Γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα για τις συχνά πολύπλοκες κλινικές εικόνες. Λόγω της σημερινής έλλειψης επιστημονικών γνώσεων σχετικά με προβλήματα μετά τον εμβολισμό, η Διάσκεψη των Υπουργών Υγείας, για παράδειγμα, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις 27 Μαρτίου 2023 να εντείνει και να προωθήσει την έρευνα για προβλήματα μετά τον εμβολισμό”, συνέχισε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας.

Άουγκσμπουργκ: Συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων

“Η ιδέα της εξωτερικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ περιλαμβάνει τη στενή συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως η πνευμονολογία, η καρδιολογία, η παιδιατρική και η ψυχιατρική/ψυχοσωματική με τη γενική ιατρική, προκειμένου να αντιμετωπίζονται ασθενείς με μακροχρόνια προβλήματα μετά από εμβολιασμούς και λοιμώξεις”, εξήγησε περαιτέρω ο πολιτικός του CSU.

Στόχος είναι να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη ιατρική, ενώ δεν πρόκειται να υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για τους ασθενείς.

ΠΗΓΗ