Ενέργεια, Σχέδιο Χουέμουλ, ο Χουάν Περόν και ο Ρόναλντ Ρίχτερ.

Politics TOP STORIES Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Ο Χουάν Ντομίνγκο Περόν (Λόμπος, 8 Οκτωβρίου 1895-Όλιβος, 1 Ιουλίου 1974) ήταν Αργεντινός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας, τρεις φορές πρόεδρος της Αργεντινής, μια φορά ντε φάκτο αντιπρόεδρος και ιδρυτής του Περονισμού, ενός από τα σημαντικότερα λαϊκά κινήματα στην ιστορία της Αργεντινής. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που εξελέγη τρεις φορές πρόεδρος της χώρας του και ο πρώτος που εξελέγη με καθολική ψηφοφορία ανδρών και γυναικών, και αφορίστηκε από την Εκκλησία.

Ο Κούρτ Τανκ

ήταν γερμανός μηχανικός αεροναυπηγικής και πιλότος δοκιμών που ηγήθηκε του γραφείου σχεδιασμού της εταιρείας «Φόκε-Βουλφ»

Μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο ο Τανκ διαπραγματεύτηκε με το Ηνωμένο Βασίλειο, την εθνικιστική κυβέρνηση της Κίνας, καθώς και με εκπροσώπους της Σοβιετικής Ένωσης και όταν οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες, δέχτηκε μια προσφορά από την Αργεντινή να εργαστεί στο αεροτεχνικό ινστιτούτο, «Instituto Aerotécnico» στην Κόρδοβα της Αργεντινής, με το όνομα (Καθ. Δρ.) Πέδρο Ματίες (Ισπανικά: Pedro Matthies). Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην του προσφέρει ένα συμβόλαιο με την αιτιολογία ότι ήταν πολύ σημαντικός, και δεν μπορούσαν να δουν πώς θα μπορούσε να ενσωματωθεί ο Τανκ σε ένα υπάρχον ερευνητικό έργο ή ομάδα σχεδιασμού.

Μετακόμισε στην Κόρδοβα (Αργεντινή), με πολλούς από τους συναδέλφους του από την «Focke-Wulf», το 1947. Ένας από αυτούς ήταν

ο Ρόναλντ Ρίχτερ (Γερμανικά: Ronald Richter),

(στην  φωτογραφία ο Ρίχτερ στο εργαστήριο του στη Αργεντινή, η μοναδική φωτογραφία που υπάρχει ακόμα) ο οποίος ήθελε να να χρησιμοποιήσει πυρηνική ενέργεια για την τροφοδοσία των αεροσκαφών, που θα αναπτύσσονταν στο «Σχέδιο Χουέμουλ» («Proyecto Huemul»), το οποίο αργότερα κάποιοι το θεώρησαν απλή απάτη και άλλοι όραμα του μέλλοντος, φτηνή ενέργεια για όλους!

«Σχέδιο Χουέμουλ» («Proyecto Huemul»)

O  Χουάν  Περόν εγκαθιστά εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο νησί Χουέμουλ.
Την 1η Ιουνίου 1948,  ο Ρόναλντ Ρίχτερ υποστήριξε: “Το 1937 ήμουν επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου συνδεόμενου με την Θουριγγία. Τον Μάιο του 1948, με κάλεσε η κυβέρνηση της Αργεντινής, ζητώντας μου να εργαστώ, στην ανάπτυξη πυρηνικού αντιδραστήρα”.

Η Θουριγγία (Thüringen), είναι  περιοχή στην Γερμανία, στην οποία οι Γερμανοί έκαναν πυρηνικές δοκιμές.  Όπως ήταν γνωστό, η Αργεντινή δεν είχε τους κατάλληλους ανθρώπους που να γνωρίζουν  επακριβώς τη  πυρηνική σχάση  Έτσι ο Χουάν Περόν, απευθύνθηκε στον Ronald Richter.

Σκοτεινές αλήθειες στην μάχη ανάμεσα στη θρησκεία, πολιτική και επιστήμη.
Με το κυβερνητικό διάταγμα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, 9,697 – 17 Μαίου  1951, δημιουργήθηκε νέα μονάδα πυρηνικής ενέργειας, στην Μπαριλότσε της Αργεντινής, υπό τον έλεγχο του προέδρου Χουάν Περόν.
Το  πυρηνικό πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τον Περόν, θα έδινε φθηνή ενέργεια στην χώρα, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αν και  ο Περόν, θέλησε να διαθέσει σχεδόν όλα τα λεφτά του κράτους, αλλά τα πρωτοποριακά (Πυρηνική σύντηξη) σχέδια του Ρίχτερ καθώς και το τέστ του στο νησάκι, δεν έγιναν ποτέ δεκτά από όλους τους άλλους επιστήμονες και πολιτικούς, όλοι τον είπαν απατεώνα. Οταν ρωτήθηκε να τους πεί περισσότερα για το πείραμα του και την ψύξη, απάντησε ότι <αυτό θα παραμείνει μυστικό μου>…
Πολλά χρόνια πριν από το λεγόμενο «Σωματίδιο του Θεού» από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), το «κανόνι» του CERN στην Ελβετία, ο Ρίχτερ έκανε το δικό του πείραμα με την συνένωση ελαφρών πυρήνων σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας. Αυτό δεν άρεσε σε κανέναν, μέχρι και η Εκκλησία αφόρησε τον χορηγό του, τον Χουάν Περόν, και τηλεοπτικά σκουπίδια και άλλα ΜΜΕ κάνουν μέχρι σήμερα αναφορές για ναζιστές και 4ο Ράιχ. Τί άλλο θα δούμε;