Ρωσσία: Οι επιθέσεις του Αρμένιου πρωθυπουργού Πασινιάν κατά της Ρωσσίας είναι απαράδεκτες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan - RIA Novosti, 1920, 25/09/2023
© RIA Novosti / Ramil Sitdikov Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Φωτογραφία αρχείου

Από την άλλη, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 27 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της ολομέλειας της Λέσχης Συζήτησης Valdai, δήλωσε ότι, η εκδοχή της Ουάσιγκτον της συνθήκης ειρήνης προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ.

«Όποια επιλογή κι αν επιλεγεί, εάν οδηγεί σε ειρήνη, είμαστε υπέρ αυτής. Δεν πρόκειται όμως να επιβάλουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να υπαγορεύσουμε τίποτα στην Αρμενία. Εάν ο αρμενικός λαός και η αρμενική ηγεσία πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τη λεγόμενη εκδοχή της Ουάσιγκτον αυτής της συμφωνίας, η οποία, απ’ όσο καταλαβαίνω, προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, τότε παρακαλώ», είπε ο Ρώσσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει οποιαδήποτε επιλογή του αρμενικού λαού.

Και εννοούσε βέβαια, ότι αν η αρμενική ηγεσία επιλέξει την εκδοχή των ΗΠΑ, τότε θα είναι υπεύθυνη για τις εξελίξεις … Διότι ο Πούτιν το δήλωσε ξεκάθαρα … “Δεν πρόκειται όμως να επιβάλουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να υπαγορεύσουμε τίποτα στην Αρμενία.!!

Κι έτσι ο Πασινιάν, συμφώνησε με την εκδοχή των ΗΠΑ, αναγνώρισε και υπέγραψε, ότι το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) βρίσκεται εντός των συνόρων κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν !! Άρα ποιός φταίει ;; … Καλό ταξίδι λοιπόν στην Αρμενία, που πέφτει ολοταχώς στον λέβητα των ΗΠΑ ως προτεκτοράτο της … Άλλωστε οι ΗΠΑ πρότειναν … την συνθήκη ειρήνης που προέβλεπε την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, κι ο Πασινιάν ως πειθήνιο όργανο του Σόρος, υπέγραψε ασθμαίνων … Περιέργως, οι Αρμένιοι και ο Πασινιάν, δεν κατηγορούν τις ΗΠΑ γι’ αυτό !!

…………..

Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσσίας: Οι επιθέσεις του Πασινιάν κατά της Ρωσσίας είναι απαράδεκτες και προκαλούν απόρριψη

ΜΟΣΧΑ, 25 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Το χθεσινό μήνυμα του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν περιέχει απαράδεκτες επιθέσεις κατά της Μόσχας και δεν μπορεί παρά να προκαλέσει τίποτε άλλο παρά απόρριψη, δήλωσε το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών .
«Υπάρχει μια προσπάθεια να απαλλάξει τον εαυτό του από την ευθύνη για αποτυχίες στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, μεταθέτοντας την ευθύνη στη Μόσχα», σημείωσε το υπουργείο.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αρμενίας παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι όλο αυτό το διάστημα το Ερεβάν προετοιμαζόταν σκόπιμα για μια στροφή από τη Μόσχα.
.
«Τα βήματά τους, που έχουν σχεδιαστεί για να θέσουν έναν νέο – Δυτικό – φορέα για την ανάπτυξη της Αρμενίας, δικαιολογούνται μη πειστικά από υποτιθέμενα λάθη εκ μέρους της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και του CSTO », πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.
.
Στην πλατεία Σμολένσκ σημειώθηκε ότι, με την παρότρυνση των αρχών, εκτοξεύτηκε μια πραγματική αντιρωσσική σπέκουλα στα αρμενικά μέσα ενημέρωσης. Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις διαδηλώσεις στην Αρμενία, το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι εμπνεύστηκαν από τη Μόσχα.
“Μια τέτοια ανεύθυνη προσέγγιση από την ομάδα του Πασινιάν προκάλεσε κατανοητή δυσαρέσκεια σε μέρος της αρμενικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε με λαϊκές διαμαρτυρίες. Φυσικά, οι ισχυρισμοί ότι εμπνεύστηκαν από τη Ρωσσία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση.
.
Η Ρωσσία ήταν πάντα πιστή στις συμμαχικές της υποχρεώσεις, σεβάστηκε το αρμενικό κράτος και ποτέ δεν αντιμετώπισε τη δημοκρατία με μια επιλογή: μαζί μας ή εναντίον μας, εξήγησε το υπουργείο.
«Ο Πασινιάν, αντί να τηρήσει τη συμφωνία κυρίων μεταξύ των ηγετών της Ρωσσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας από τον Νοέμβριο του 2020 να αφήσει την απόφαση για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις μελλοντικές γενιές, υπέκυψε στις προτροπές της Δύσης», αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Το Ερεβάν κάνει τεράστιο λάθος προσπαθώντας εσκεμμένα να καταστρέψει τους πολύπλευρους και αιωνόβιους δεσμούς μεταξύ Αρμενίας και Ρωσσίας, καθιστώντας τη χώρα όμηρο των γεωπολιτικών παιχνιδιών της Δύσης, ανέφερε το υπουργείο.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του αρμενικού πληθυσμού το γνωρίζει αυτό», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

……………………………………………………………………………………………………….